Dervişoğlu'ndan Suriye açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2024 15:54
Kaynak: AA
Dervişoğlu'ndan Suriye açıklaması

Müsavat Dervişoğlu, Türkiye'deki engelli sayısıyla ilgili kayıtların 13 yıldır tutulmadığını, engelli maaşlarının 2 bin 400 lira ila 4 bin lira arasında değiştiğini, 82 milyon vatandaşın önündeki en büyük engelin iktidarın kendisi olduğunu ileri sürdü.
Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in anı kitabındaki Türkiye ile ilgili yazdıklarını aktaran Dervişoğlu, Merkel'in mültecilerle ilgili yazdıklarına dikkati çekti. Dervişoğlu, "Eski şansölye, özetle, '3 milyar euroyla birlikte, 6 milyon kaçağı da Türkiye'ye verdik.' diyor. 'Avrupa'ya gelebilecek sığınmacılardan, parasıyla bedeli mukabilinde kurtulduk.' diyor. 3 milyar euroyla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti'ne, milli güvenlik sorunu ihraç etmişler." dedi.

Suriye'deki gelişmeler


Suriye'deki gelişmelere değinen Dervişoğlu, geçtiğimiz bir hafta içinde taşların yerinden oynadığı belirtti. Dervişoğlu, "Dünyanın ve Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği bir örgüt, beş günde ülkenin en büyük şehirlerini, tek başına ele geçirdi. Buna inanmamızı bekliyorlar. Arkalarındaki gücün ve aklın kim olduğunu bilmediğimizi zannediyorlar. Amerika'nın, İsrail'in, Rusya'nın, İran'ın ayrı, İngilizlerin apayrı senaryolarla kurduğu bu oyun, Suriye'den sonra en çok da Türkiye'yi tehdit ediyor." dedi.
Suriye'deki iç savaşın Türkiye'ye etkilerini anlatan Dervişoğlu, milyonlarca sığınmacının Türkiye'nin sırtına yüklendiğini belirtti. Dervişoğlu, şunları kaydetti:
"Asla yerli ve milli olamayan akıllarıyla, yerli ve milli masallarıyla, diplomasiyi işportaya çevirdiler. Şimdi de Misakımilli'yi ekran koruyucu yaparak, 'büyüyeceğiz' diye milleti kandırıyorlar. Bu yolun sonunda Türkiye’yi küçültme tehlikesinin bizi beklediğini görmüyorlar. Artık açıkça görüyoruz ki bu planın hazırlıkları çoktan yapılmış, beş hafta önce de düğmeye basılmıştır. Bu acı gerçeği ne kadar erken idrak edersek, milletimize ne kadar iyi anlatırsak, bu bataklıktan o kadar çabuk kurtulacağız. Türk devletinin önceliği kendi insanıdır, kendi vatandaşıdır. Onun sağlığı, zenginliği ve güvenliğidir. Hürriyetidir, istikbalidir ve istiklalidir. Aksi yollardaki maceraların sonu, koşulsuz yıkım ve çöküştür."

 "Türkiye'nin Suriye politikasında önceliği bellidir"


Türkiye'nin Suriye politikasına ilişkin neler yapması konusunda görüşlerini de paylaşan Dervişoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye politikasında önceliği bellidir, Bu da, 10 milyonu aşkın sığınmacıdan kayıtsız ve şartsız kurtulmaktır. Yeni bir göç dalgasının ne olursa olsun önüne geçmektir. Bu konuda maalesef maceracı iktidara güvenmiyorum, büyük Türk milleti de güvenmiyor. Yaralı da olsa binlerce yıllık geleneği olan devletimize güveniyorum. Devletine ve milletine bağlı olan herkesi teyakkuza geçmeye davet ediyorum. Suriye meselesinde, mesele edeceğimiz üç başlık bellidir; sınır güvenliğimiz, bir terör devleti kurulmasını engellemek ve Türkmen kardeşlerimizin güvenliği."
Dervişoğlu, Halep kalesine asılan Türk bayrağının Türk milletinin duygularına dokunduğunu ancak bu durumun oynanan oyunu ve aktörlerini görmelerine engel olmadığını, Türk insanının kendi vatanı ve milleti dışında artık hiç kimse için ölmeyeceğini kaydetti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözlerini hatırlatan Dervişoğlu, "Milli güvenliğimizin en önemli koşulu, Suriye'nin bütünlüğü ve kuzeye hakimiyetidir. Bölücü terörün her geçen gün güçlendiği Kuzey bölgesindeki tehlikeyi önlemenin tek bir yolu vardır. O da Suriye'deki iktidar boşluğunun giderilmesidir. Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanmasıdır." diye konuştu.
 

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.