TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedeler tepki gösterdi, ŞPO açıklama yaptı

Belediyenin, İzmir depremi sonrası depremzedelerin evlerine kavuşması için aldığı yüzde 20 emsal kararı bir kez daha iptal edildi. Karara depremzedeler tepki gösterirken, ŞPO açıklama yaptı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 16:35
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Depremzedeler tepki gösterdi, ŞPO açıklama yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki depremzedeler için verdiği emsal artışı kararının 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonrası TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi konu ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

30 Ekim 2020 Depremi sonrasında hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmadan çıkarılan ‘K Koşuluna Dair Usul ve Esaslar’ın oda tarafından açılan dava sonucu iptal edildiğini kaydeden ŞPO, “Bilimi ve tekniği odağına alan bir yaklaşımla yaşanabilir ve dirençli kentler için mücadelemize devam edeceğiz!” dedi.

SAĞLIKLI KENTLER BİR VATANDAŞLIK HAKKI

ŞPO’nun açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

“30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan deprem ile birlikte kentimizi afetler karşısında dirençli kılacak politikaların ve bu politikalara ilişkin uygulama araçlarının tartışılması, kentsel gündemlerin önemli bir parçası olmuştur… Yaşanabilir, güvenli ve sağlıklı kentler bir vatandaşlık hakkıdır. Kamu idarelerinden beklenen de bu doğrultuda anayasamızda da belirtildiği üzere tüm vatandaşların eşit, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede yaşaması için görevini yapmasıdır… Kamu kaynaklarının doğru ve etkin bir şekilde kentlerimizi dirençli kılacak uygulamalar için kullanılmasına yönelik kentsel politikaların ve tartışmaların eksikliği; doğa olaylarının afetlere dönüşmesine yol açmaktadır. Kentlerimizi dirençli kılacak politikaları bütüncül bir şekilde ele alarak tartışmak ve mücadele pratiğini oluşturmak zorundayız.”

KAMUCU BİR EKSEN…

Devamında ise “Popülist bir anlayışla dar bir alanda, parsel ve yapı ölçeğinde ve sadece piyasa koşulları içerisinde kendi kendine sorunların çözülmesini bekleyen yaklaşımlar yaşanabilir ve dirençli kentler adına çözüm üretemez. Ancak, bu sorunları yenileri ile birlikte geleceğe taşır. Yaşanabilir ve dirençli kentler; kamucu bir eksen benimsemiş, toplumun sosyo-ekonomik dinamiklerini okuyabilen ve bütüncül kentsel politikalar ile bilim ve tekniğin ışığında hareket eden bir yaklaşım ile mümkündür” mesajı paylaşıldı.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.