TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremin vurduğu Malatya yeniden doğuyor

Malatya, 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin en fazla etkilediği şehirlerden biri olarak öne çıkıyor. Geçen bir yılın ardından, deprem sonrası yapılan konutların 6 bin 181'i hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca, şehrin merkezi ve ilçelerinde devam eden yeni çarşı çalışmalarına da hız verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 11:36
Kaynak: İHA
Depremin vurduğu Malatya yeniden doğuyor

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük zarar gören Malatya'da, kalıcı deprem konutlarının yapımı tamamlandı ve 17 Şubat'ta hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Aynı zamanda, şehrin merkezi ve ilçelerinde devam eden yeni çarşı çalışmaları da aralıksız bir şekilde ilerliyor. Özellikle depremden büyük zarar gören Akçadağ ilçesindeki yeni çarşı çalışmalarına da hız verilmiş durumda.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya'nın yeniden imarı ve iyileştirilmesi için yürütülen çalışmaların kapsamlı bir şekilde ele alındığını belirtti. Asrın felaketinden sonra ortaya çıkan birliktelik ve dayanışma ruhuyla, devlet ve milletin el ele vererek eşi benzeri görülmemiş bir yardımlaşma ve çalışma örneği sergilendiğini ifade etti.

Ölmeztoprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir seferberlik başlatıldı. Birçok il ve ilçede deprem konutu projeleri hayata geçirilerek, depremzedelere kısa sürede evlerinin teslim edilmesi sağlandı. Geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'yı ziyaret ederek teslim edilen ve yapımı devam eden konutları ve iş yerlerini yerinde inceledi. Bakanımızla birlikte toplantılar düzenledik, inşaat alanlarını ziyaret ettik. Bakanımız, konutların ve iş yerlerinin hak sahiplerine 1 yıl içinde teslim edileceğini ifade etti. Malatya'nın geleceğini inşa etmek için her gün ilimizi geziyor, hemşerilerimizi dinliyor ve sorunlarına çözüm arıyoruz. Önceliklerimiz arasında deprem konutlarını en kısa sürede tamamlamak ve vatandaşlarımıza teslim etmek yer alıyor. Sayın bakanımızın da dediği gibi, hak sahiplerine konutları ve iş yerlerini en kısa sürede teslim edeceğiz" dedi.

Depremlerin ardından Malatya'da başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Milletvekili Ölmeztoprak, toplamda 776 projenin devam ettiğini belirtti. Geçici barınma sürecinde Malatya'ya 11 milyar 534 milyon nakdi kaynağın aktarıldığını ifade eden Ölmeztoprak, Akçadağ ilçesinde de çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

Akçadağ'da, 1. etapta 310 konut, 1 büfe inşaatı ve altyapı düzenlemesi için sözleşme ihalesinin yapıldığını aktaran Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023'teki depremler sonrasında Dünya Bankası'nın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na yaklaşık 2 bin 500 köy konutu için 296,5 milyon dolarlık kredi finansmanı sağladığını dile getirdi.

Ayrıca, Akçadağ'da 287 konut ve 13 ahır yapım işinin ihalesinin yapıldığını ve yapım sürecine geçildiğini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgelerine düzenlediği ziyaretler ve sağladığı kesintisiz destekler için teşekkürlerini iletti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.