TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremin etkili olduğu Hatay'da yeni bir şehir yükseldi

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremin vurduğu bölgede, yapılmakta olan afet konutlarının sayısındaki artışla, adeta yeni bir şehir doğuyor. Gülderen Mahallesi'nde inşa edilen 5 bin 871 afet konutundan bazıları tamamlanarak, asrın felaketinin yıl dönümünden önce depremzedelere teslim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 09:57
Kaynak: İHA
Depremin etkili olduğu Hatay'da yeni bir şehir yükseldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da 25 bine yakın kişi hayatını kaybederken, binlerce bina da zarar görmüştü. Büyük yıkımın yaşandığı Antakya ilçesi neredeyse tanınmaz hale gelmişti. Kentin yeniden imarı ve inşası için başlatılan çalışmalarda, Gülderen Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin 871 afet konutunun temeli atılmıştı. Ekiplerin gece gündüz süren çalışmaları sonucunda, asrın felaketinin yıl dönümünde yapımı tamamlanan konutlar, vatandaşlara teslim edilmeye başlanacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından bölgede inşa edilen 31 bin 654 konuttan 6 bin 416'sı, şubat ayı sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek.

Gülderen Mahallesi Muhtarı Nevzat Yaral, afet konutlarında çalışmaların haftanın 7 günü, günün 24 saati devam ettiğini belirtti. Yaral, “Tarihi bir afet yaşadık, bin yılda bir yaşanacak bir afetti. Afetin yıl dönümüne sayılı günler kaldı, biz de mülkiyeti devletimize ait olan deprem konutlarının olduğu bölgedeyiz. Burası taşlık bir alandı, bizlere hiçbir faydası yoktu. Hiç kimsenin inanamayacağı hızlı bir biçimde buralar inşa edildi. İnşaat süreci sadece 6 ay sürdü. Burada gece gündüz çalışıldı, buna tanığız. Ekipler yağmur çamur dinlemeden 7 gün 24 saat çalıştılar. Bu evlerin büyük bir kısmı afetin yıl dönümüne yetişti, ancak tamamlanması gerekenler de var. Hummalı bir çalışma oldu. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.