TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Denizli’de sondaj kuyusu patlaması: Savcılık soruştura başlattı!

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 10 gündür durdurulamayan sondaj kuyusu patlamasının neden olduğu çevre kirliliğiyle ilgili olarak Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 22:07
Kaynak: İHA
Denizli’de sondaj kuyusu patlaması: Savcılık soruştura başlattı!

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde 10 gündür devam eden ve durdurulamayan sondaj kuyusu patlaması, çevre kirliliği endişelerini beraberinde getiriyor. Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu çevresel felaketin ardından harekete geçerek soruşturma başlattı.

Olay, 29 Nisan 2024 tarihinde Sarayköy ilçesine bağlı Gerali Mahallesi'nde gerçekleşti. Özel bir şirket, jeotermal sahada sondaj kuyusu açma çalışması yaparken 1200-1250 metre derinlikte jeotermal kaynağa ulaştı. Ancak bu süreçte yeraltında oluşan basınç nedeniyle su içerisinde bulunan gazlar açığa çıktı ve havaya dağıldı. Bu durum çevre kirliliği endişelerini artırdı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Sarayköy ilçesindeki bu çevresel felaketle ilgili Çevrenin Taksirle Kirletilmesi suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma halen devam etmekte olup, olayın çevresel etkileri ve olası zararlar üzerinde detaylı incelemeler sürdürülüyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.