TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz kazası geçiren Sabancı çiftinin sağlık durumu nasıl?

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın dün bir deniz kazası geçirdiği bildirildi. Sağlık durumları takip ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2023 09:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: AA
Deniz kazası geçiren Sabancı çiftinin sağlık durumu nasıl?

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın bir deniz kazası geçirdiği ve sağlık durumlarının takip edildiği bildirildi.

TATİL SIRASINDA DENİZ KAZASI GEÇİRDİLER

Esas Holding'den Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdiği kazaya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir."

İş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, Yunanistan'da denizde kaza geçirdi. Zodyakla kayalıklara çarpan çiftin ağır yaralandığı ve Türkiye'ye getirildiği.

Leros Adası'nda zodyakla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın ağır yaralandığı öğrenildi. Olayda Ali Sabancı'nın dalağının alındığı, AORT damarında sorun olduğu ve Vuslat Doğan Sabancı'nın da durumunun ağır olduğu açıklandı.

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Sabancı çiftinin, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptığı belirtildi. Ağır yaralanan Sabancı çiftini, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı.

SANABCI ÇİFTİ İSTANBUL AMERİKAN HASTANESİ’NE GETİRİLDİ

Adada ilk müdahaleleri yapılan çift, daha sonra Bodrum'a getirildi. Ali Sabancı'nın ise saat 10.15 sıralarında ambulans uçakla Bodrum'dan İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne getirildiği öğrenildi.

VUSLAT DOĞAN’IN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Yapılan müdahale sonrasında Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğu, dalağının alındığı, kaza sırasında ise yüzünden ağır darbeler aldığı belirtildi. Başından darbe alan Vuslat Doğan Sabancı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Öte yandan Vuslat Doğan Sabancı'nın da ayrı bir uçakla Bodrum'dan saat 11.30'da havalanan bir uçakla İstanbul'a getirileceği öğrenildi. İş insanı Aydın Doğan'ın özel uçağını kızı için Bodrum'a gönderdiği de kaydedildi.

ESAS HOLDİNG AÇIKLAMA YAPTI

Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı 204 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir.

ALİ SABANCI KİMDİR?

5 Mayıs 1969 Adana doğumlu olan Ali İsmail Sabancı,  Türk iş insanı ve Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyesi. Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanıdır. 5 Mayıs 1969 tarihinde Adana'da Şevket Sabancı'nın üçüncü çocuğu ve tek oğlu olarak dünyaya gelmiştir. 1987 ile 1991 yılları arasında Medford, Massachusetts, ABD'de bulunan Tufts University'de ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim aldı. 1993 yılında başladığı New York'taki Columbia University, İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Finans dalından yüksek lisans derecesini 1995 yılında almıştır.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN 54. İNSANI SEÇİLDİ

2017 yılı Forbes verilerine göre 650 milyon $ servetiyle Türkiye'nin en zengin 54'üncü insanı olmuştur. Üniversite yıllarından tanıdığı, medya patronu Aydın Doğan'ın kızı ve Hürriyet gazetecilik yönetim kurulu başkanı olan Vuslat Doğan Sabancı ile dünya evine girmiştir. Çiftin, Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında 2 oğulları vardır.

VUSLAT DOĞAN SABANCI KİMDİR?

16 Ocak 1971 İstanbul doğumlu olan Vuslat Doğan Sabancı, iş insanı ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi'nin eski yönetim kurulu başkanıdır. Uluslararası Basın Enstitüsü’nde (IPI) sekiz yıl Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış olan Doğan Sabancı, Enstitüsü'nün ömür boyu onursal üyesi unvanına sahiptir. Aynı zamanda Endeavor Yönetim Kurulu ve TÜSİAD üyesidir. Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuş ve New York'taki Columbia University'de Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Sabancı çiftinin sağlık durumu hakkında X (Twitter) sosyal medya hesabında şu açıklamalara yer verdi: “İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Bu haber de ilginizi çekebilir: Sabancı Holding’in RES’ine SİT engeli

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.