TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEAŞ'a eş zamanlı operasyon... Şüpheliler yakalandı

Zanlıların eylem hazırlığı ve arayışı içinde oldukları, çatışma bölgelerine eleman temin ettikleri, örgüte maddi yardım sağladıkları ve illegal mescit ve medrese yapılanması şeklinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 09:49
Kaynak: AA
DEAŞ'a eş zamanlı operasyon... Şüpheliler yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı düzenlenen "Bozdoğan-11 Operasyonları"nda 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, teröristlere göz açtırmayacaklarını ve terörle mücadelenin aralıksız devam edeceğini vurguladı. Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı "Bozdoğan-11 operasyonlarının" düzenlendiğini aktardı.

Yerlikaya, operasyonlarda 33 zanlının yakalandığını belirtirken, şüphelilerin "yerel seçimler öncesi eylem hazırlığı ve arayışı içerisinde oldukları, çatışma bölgelerine eleman temin ettikleri, terörizmin finansmanı kapsamında örgüte maddi yardım sağladıkları ve illegal mescit ve medrese yapılanması şeklinde faaliyet yürüttükleri"nin tespit edildiğini ifade etti.

Operasyonlar sonucunda 4 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çok miktarda döviz, çeşitli yaşam malzemeleriyle birlikte çok sayıda yasaklı yayın ve dokümanın ele geçirildiğini vurgulayan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.