TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Cezasızlığın’ kanlı sonucu: ‘Aydın’ kentte utandıran veri!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Nisan ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre; Nisan ayında İzmir’de 1 kadın cinayete kurban giderken 2 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Yılın ilk dört ayında kentte cinayete kurban giden kadın sayısı ise 12 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 12:01
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
‘Cezasızlığın’ kanlı sonucu: ‘Aydın’ kentte utandıran veri!

Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitsizliği her geçen gün derinleşirken kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin sayısı da durmaksızın artıyor.

Kadına yönelik şiddette caydırıcı cezaların olmaması ve kadın bedeni üzerine yapılan açıklamalar toplumda ‘nefret’ ve ‘şiddet’ eğilimini artırırken mevcut durumun neden olduğu vahim tablo bir kez daha gözler önüne serildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Nisan ayı kadın cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre; Nisan ayı içerisinde 32 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 13 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Veriler ise bir ay boyunca her gün birden fazla kadının hayattan koparıldığını gösterdi.

Mart ayında 25 kadın cinayete kurban giderken 21 kadın şüpheli şekilde ölü bunmuş ve Nisan 2023’te 23 kadın erkekler tarafından öldürülmüş ve 23 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştu. Cinayetlerde yaşanan artış ise ‘cezasızlığın’ kanlı sonuçlarını bir kez daha ortaya koydu.

CİNAYET NEDENİ İLİŞKİYİ REDDETMEK

Kadın cinayetlerinin nedenleri yine ilişki temelli olurken platform tarafından hazırlanan raporda, “Öldürülen 32 kadından 10’u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile, 1’i annesinin babasıyla barışmaması bahanesiyle, 1’i kedi beslediği bahanesiyle, 1 kız çocuğu; taş attığı bahanesiyle, 1’i ekonomik bahanelerle öldürüldü. 18’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi” denildi.

İZMİR’DE 1 CİNAYET

Kadın cinayetlerinin kentlere göre dağılımında ise en çok kadın cinayetinin işlendiği şehir İstanbul oldu. İstanbul’da Nisan ayında 5 kadın erkekler tarafından katledilirken İstanbul’u ise Kahramanmaraş izledi. Kahramanmaraş’ta Nisan ayında 3 kadın cinayete kurban gitti.

Kadın cinayetlerinde uzun süredir birinci ya da ikinci sırada yer alan İzmir’de ise Nisan ayında bir kadın eril cinayete kurban gitti.

Kentte yaşanan şüpheli kadın ölümü sayısı ise 2 oldu.

İLK DÖRT AYDA 12 CİNAYET

İzmir’de Mart ayında 4 kadın, Şubat ayında 1 kadın ve Ocak ayında da 3 kadın eril cinayete kurban gitmişti. Ocak ayında kentte 1 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulunmuştu.

Son verilerle birlikte 2024’ün ilk dört ayında İzmir’de öldürülen kadın sayısı ise 12 oldu.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.