TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemevlerinin aydınlatma giderleri artık devlet tarafından karşılanacak

Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesine dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 08:04
Kaynak: İHA
Cemevlerinin aydınlatma giderleri artık devlet tarafından karşılanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, cemevlerinin aydınlatma giderlerini ödemek için yeni bir yönetmelik yayımladı. Resmi Gazete’de yayımlanan bu yönetmelik, cemevlerinin aydınlatma masraflarının Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Yönetmeliğe göre, cemevlerinin aydınlatma giderlerinin bakanlık bütçesinden karşılanabilmesi için Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yazılı talepte bulunulması gerekecek. Talep, cemevlerinin çeşitli bölümlerinin (cem erkanı yürütülen meydan, kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu vb.) tespitiyle birlikte yapılacak.

Yönetmelik ayrıca, cemevlerinin aydınlatma amaçlı enerji tüketimi ile diğer amaçlara yönelik enerji tüketiminin ayrılması gerektiğini ve bu işlemin il müdürlüğü teknik personeli tarafından yapılacağını belirtiyor. Aydınlatma giderleri ödenen cemevleri ise yıllık olarak yerinde kontrol edilecek.

Ancak ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak. Bu durumda, hükümlere uymayan aboneler, ödemeleri gereken faiz, gecikme faizi, gecikme zammı ve kesme-bağlama bedeli gibi tüm bedelleri ödemekle yükümlü olacaklar.

Yapılan kontroller sonucunda fazla ödenen tutarların tespit edilmesi halinde, bu tutarlar, il müdürlüğünce belirlenen gecikme zammı oranı dikkate alınarak hesaplanan faizle birlikte geri alınacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.