TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cem Garipoğlu’nun otopsi raporunda yeni iddia: Bilirkişi trafik polisi mi?

Münevver Karabulut’u canice katleden ve cezaevindeyken intihar eden Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili olarak Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir bilirkişinin trafik polisi olduğuna dair bir belge yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:49
Kaynak: İHA
Cem Garipoğlu’nun otopsi raporunda yeni iddia: Bilirkişi trafik polisi mi?

Münevver Karabulut’un acımasızca katledilmesiyle gündeme gelen ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinin incelenmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı. Bu iddiaya göre, hazırlanan otopsi raporunu trafik polisi bir bilirkişi hazırlamış olabilir. Konuyla ilgili olarak, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bilirkişinin trafik polisi olduğuna dair bir belge yayınladı.

3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut'u canavarca hislerle öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri Cezaevi'nde intihar etmişti. Ancak, Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediği konusundaki şüpheler ve talepler üzerine yapılan kabir açma talebi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun otopsi sırasındaki işlemlerine ilişkin fotoğraf ve video kayıtlarını isteyerek dosyaya bilirkişi atanmasını sağladı.

Cem Garipoğlu’nun otopsi raporunu trafik polisi mi hazırladı?

Münevver Karabulut cinayetinin yıllar sonra hala gündemdeki yerini koruyan olaylarından biri olan Cem Garipoğlu'nun otopsi raporunun hazırlanmasında trafik polisinin yer alması iddiası, tartışmalara yol açtı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tam 15 yıldır Münevver Karabulut cinayetinde mağdur aile vekilliği yapıyoruz. Bu süreçte Adli Tıp Kurumunda, kollukta ve yargıda kamuoyunun da yakından takip ettiği birçok ihmal yaşandı" dedi.

Epözdemir, "Türkiye bir haftadır Cem Garipoğlu'nun adli tıptaki fotoğraflarını ve bilirkişi incelemesini konuşuyor. Peki kim yaptı bu incelemeyi? Hepimiz Adli tıp uzmanı veya bir doktor demeliyiz. Fakat adli tıp görüntülerinin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan Trafik Polisi. Bu raporun akademik ve bilimsel perspektifi ve saygınlığı tartışılır haldedir. Otopsi görüntülerinin dökümünün bir adli tıp uzmanı yerine trafik polisine yaptırılması hukuken ve fiilen kabul edilemez. Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.