Çay fabrikasının tozları mahalle sakinlerini bezdirdi

Trabzon'un Of ilçesine bağlı Pınaraltı Mahallesi'nde, çay fabrikasının bacasından çıkan kömür ve işlenmiş çay tozu, mahalle sakinlerinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Mahalleli, pencerelerini açamamakta, balkonlarını her gün temizlemek zorunda kalmakta ve dışarıya çamaşır asamamakta şikayetçi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 10:10
Kaynak: İHA
Çay fabrikasının tozları mahalle sakinlerini bezdirdi

Fabrikanın bacasındaki filtre eksikliği nedeniyle kömür tozu ve işlenmiş çay tozları mahalleye yayılmakta. Bu durum, özellikle astım ve KOAH hastalarını olumsuz etkilerken, mahalledeki çay bahçelerine de zarar veriyor. Pınaraltı Mahallesi Muhtarı İshak Akyüz, bu sorunun çözülmesi için birçok kuruma başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti:

"Başka fabrikalarda işlenen çay çöplerini bu fabrikanın sahasına döküyorlar. Hemen aşağısında okul var. Yağmur yağdığı zaman bu çöpten çıkan kirli su akarsulara karışıyor. Üç mahalle muhtarı olarak ÇAYKUR'a müracaat ettik, hiçbir sonuç çıkmadı. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini istiyoruz. Fabrika bacasından çıkan kömür tozu, çay çöplerinin tozları kafamıza yağıyor. 181'i aradık oradan da bir sonuç çıkmadı."

Mahalle sakinleri, yetkililerden çözüm beklediklerini belirtiyor. Nimet Akyüz, her gün balkon süpürmekten yorulduklarını ve astım hastası olduğunu ifade ederken, Seyhan Akyüz ise tozdan dolayı kapı ve pencere açamadıklarını, her gün birkaç kez balkon yıkadıklarını söyledi:

"Her gün balkon süpürmekten bezdik. Toz almaktan bıktık. Süpürge elimizde kaldı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Balkon cam açamıyoruz. Komşularda herkeste şikayetçi. Balkona çamaşır asamıyoruz. İstanbul'dan buraya temiz hava almaya geliyoruz ama toz içine kalıyoruz. Tozdan kaçıyoruz toza yakalanıyoruz. Ben astım hastasıyım, eşim KOAH hastası. Bu soruna çözüm bekliyoruz."

"Fabrikanın tozundan bıktık, usandık, illallah dedik. Her gün 2-3 kez balkon yıkıyoruz. Kapı pencere açamıyoruz. Halılar hemen toz oluyor. Yetkililerden oturdukları yerden kalkıp bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz."

MAHALLEDEKİ İLKÖĞRETİM OKULU DA ETKİLENİYOR

Mahallenin ortasında yer alan çay fabrikasının yaklaşık 200 metre yakınında bir ilköğretim okulu bulunuyor. Fabrikadan yayılan kömür ve çay tozu, çocukların sağlığını da tehdit ediyor.

Pınaraltı Mahallesi sakinleri,  yetkililere yaptıkları şikayetlerin dikkate alınmasını ve bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyor. Mahalledeki hava kirliliği, hem çevre sağlığına hem de günlük yaşama ciddi zarar veriyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.