TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükelçi Mehmet Paçacı, İslamofobiyle mücadele Özel Temsilcisi oldu! Mehmet Paçacı kimdir?

Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Mehmet Paçacı'nın İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 18:36
Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA
Büyükelçi Mehmet Paçacı, İslamofobiyle mücadele Özel Temsilcisi oldu! Mehmet Paçacı kimdir?

Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Mehmet Paçacı'nın, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 4-5 Mayıs'ta Banjul'da gerçekleştirilen 15. Zirvesi'nde İİT Genel Sekreteri'nin İslamofobi Özel Temsilcisi olarak atandığını açıkladı. Paçacı'nın bu görevi başarıyla yürüteceğine inancının tam olduğu belirtilen açıklamada, "Bu vesileyle, İslam karşıtlığıyla mücadele konusunda uluslararası toplumun ortak bir tutum sergilemesi ve kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz" denildi.

MEHMET PAÇACI KİMDİR?

Mehmet Paçacı, 1959 yılında Bolu'da doğdu. Türk büyükelçi, akademisyen ve ilahiyatçıdır.

1977 yılında Ankara İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1982 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Akademik kariyerine devam ederek 1989 yılında doktorasını tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı ve 1992 yılında Yardımcı Doçent, 1994 yılında Doçent, ve 2000 yılında Profesör unvanlarını aldı. Aynı üniversitenin İlahiyat Fakültesi yönetim kurulu üyeliğini de 1996-1999 yılları arasında üstlendi.

2008-2011 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri olarak Vaşington Büyükelçiliği'nde görev aldı. Ardından 2011-2014 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak çalıştı. 2014 yılında Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi olarak atandı ve 2018 yılı sonuna kadar bu görevi sürdürdü. Papa Francis'in Ermeni Soykırımı'na ilişkin yaptığı bir konuşma nedeniyle Nisan 2015'te Ankara'ya geri çağrıldı, ancak Şubat 2016'da Roma'ya geri döndü.

Ayrıca, İtalyan Ansa haber ajansına verdiği demeçte, Gülen Hareketi mensuplarının gerçekte Müslüman olmadığını belirtti. 2019 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine getirildi. 2022 yılı itibarıyla Türkiye'nin Pakistan Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Mehmet Paçacı, aynı zamanda Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu'nun damadıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.