TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir yanda borç yükü bir yanda tasarruf: Kasapoğlu’ndan ‘enkaz edebiyatı’ çıkışı

Yerel seçim sonrasında belediyelerin borç yükleri gündeme gelirken son dönemde konuşulan kamuda tasarrufa ilişkin kanun değişikliği üzerinden İzmir’deki belediyeler ilişkin değerlendirme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, ‘enkaz edebiyatı’ ve ‘mazeret’ çıkışı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 11:17
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Bir yanda borç yükü bir yanda tasarruf: Kasapoğlu’ndan ‘enkaz edebiyatı’ çıkışı

31 Mart yerel seçimleri sonrasında, seçimlerde göreve gelen belediye başkanları hızla çalışmalara başlarken belediyelerin mali yapıları ve borçları gündem oldu.

Özellikle İzmir’de ve çevre illerde AK Parti ya da MHP’den CHP’ye geçen belediyelerde belediye başkanları belediyelerin borçlarını pankartla belediye binalarına asarken belediyelerin mali yapıları bir kez daha tartışma konusu oldu.

Bir yanda  belediyeler ve borç yükleri diğer yanda da kamuda tasarrufa ilişkin kanun değişikliğinin gündeme gelmesiyle birlikte belediyelerin 5 yılı merak edilmeye başlandı.

Öte yandan; Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu,  düzenlenen basın toplantısında belediyelerin borçları ve kamuda tasarrufa ilişkin kanun değişikliğini değerlendirdi. Kasapoğlu, ‘mazeret’ ve ‘enkaz edebiyatı’ çıkışı yaptı.

GÖREVE YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLAR BİLSİNLER

Belediyelerin borçları konusuna değinen Kasapoğlu, “Yönetici olduysanız hiçbir mazeretin arkasına sığınamazsınız. Yönetici olmak sorun çözmek demektir. Yönetici olduysanız koşullara göre planlar ve projeler yapıp başarılar elde edeceksiniz. 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde finansal tablosu ortadaydı. O yüzden başarmak için hiçbir mazeret tanımıyoruz. İnanıyorum ki belediyelerin de yöneticilerin de bu mazeretlerin arkasına sığınmadan bu sorunları aşmaları gerektiğini düşünüyorum. Bizim temennimiz bu. İzmir, başarıya odaklı bir kent. İzmir’in sorunlarının birer birer çözülmesine ihtiyacı var. Göreve yeni başlayan arkadaşlar bilsinler. Bir enkaz edebiyatı hiçbir zaman sonuç vermez” dedi.

MAZERET ÜRETMEK TÜM CHP’Lİ BELEDİYELERİN TARZI

Kamuda tasarruf üzerinden belediyelerin hizmetlerinde aksama olup olmayacağı konusunda da ‘mazeret’ çıkışı yapan Kasapoğlu, “Her seçim yeni bir başlangıç. Bu başlangıcın pozitif olması gerektiğini düşünüyorum. Biz hükümet olarak hiçbir zaman  hiçbir belediyenin partisine ve tarzına göre davranmadık. Hak ölçüsünde yapılması gerekenleri tatkik edeceğiz. Onlar da planlarını ve projelerini yapacaklar. Ben bu çerçevede olumluyum. İnanıyorum ki belediyeler bu 5 yıllık süreci en iyi şekilde değerlendirirler. Yönetici olmak sorun çözmektir. Doğru olan halk menfaatine olan ne varsa onun yanında olacağız, eğri olanın da karşısında olacağız. Finansman ve bütçe açısından da halkın menfaatine olan kentsel dönüşüm, trafik sorunun çözümü, çevre gibi konulardan her zaman yanlarındayız. Bu konuların her birinde bu çabaların gerçekleşmesi adına her zaman orada olacağız. Tabii ki mazeret üretmek bugüne kadar büyükşehir başta olmak üzere tüm CHP’li belediyelerin tarzı oldu. Ama umuyorum ki önümüzdeki süreçte bu da düzelir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.