TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik'te şiddetli yağışlar tarım arazilerine vurdu

Kurtköy köyünde, Bilecik merkeze bağlı, son günlerde şiddetli yağışlar tarım arazileri ve yolları su altında bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 10:53
Kaynak: AA
Bilecik'te şiddetli yağışlar tarım arazilerine vurdu

Dün öğleden sonra ve akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışlar, sel ve dere taşkınlarına sebep oldu. Bu durum köyde birçok tarım arazisinin ve iki evin su altında kalmasına yol açtı.

Yağışın etkilediği köy içi yolların bazı bölümleri ise çökmeye başladı. Su altında kalan yollar nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) ve İl Özel İdaresi ekipleri harekete geçti. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda, kapanan yollar ulaşıma açıldı.

Kurtköy'de incelemelerde bulunan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yaptığı açıklamada, AFAD, DSİ, İl Özel İdaresi ve jandarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Vali Aygöl, köy halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, önümüzdeki süreçte DSİ ekiplerince dere ıslah çalışması yapılacağını belirtti.

Muhtar Mehmet Çolak, saatler süren yoğun yağışın yüksek kesimlerden gelen suların köyde sele neden olduğunu aktardı. Derenin taşması sonucu bazı arazilere ve tavuk çiftliğine ulaşım sağlayan yolların yanı sıra iki evin su altında kaldığını ifade eden Çolak, "Bazı arazilerimiz zarar gördü. Gece müdahale edildi ve bugün çalışmalar devam edecek. Devletimizin hızlı müdahalesine şükranlarımızı sunuyoruz. Uzun yıllardır böyle bir sel felaketi yaşamadık" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.