TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beslenme çantaları için pratik tarifler

Okullar açılıyor, beslenme çantaları hazırlanıyor! İşte yeni okul dönemi için beslenme çantalarının en kolay tarifleri…

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 01:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Beslenme çantaları için pratik tarifler

4 Eylül 2023 Pazartesi itibariyle başlayan yeni dönem eğitim öğretim yılı, beraberinde tatlı telaşları da getirdi. Velilerin çocukları için her gün hazırladığı beslenme çantaları da bunlardan biri olarak kendini gösterdi. Hazırlarken sizi yormayacak en pratik tarifleri sizin için derledik.

Çocuklarda doğru beslenmenin önemi

Okul hayatının aktifliği, öğrencilerin önemli ölçüde enerji harcamalarına neden olur. Özellikle ilkokul çağı beslenme şeklinden en fazla etkilenilen dönemdir. Bu nedenle dengeli ve doğru beslenmeleri gerekir. Küçük yaşta eğitim öğretim hayatına adım adam çocukların; vücut gelişimleri, kemik yapılarının güçlenmesi ve diş sağlığı için beslenme şekillerine çok dikkat etmek gerekir. Bu noktada velilere düşen en temel sorumluluk, çocuğun doğru miktarda vitamin ve proteini aldığından emin olmaktır.

Beslenme çantaları için kolay tarifler

Ev yapımı hamburger

Her yaştan insanın severek tükettiği bir besin olan hamburger, öğrenciler için de son derece lezzetli bir seçenek olarak karşımıza çıkar. İçerisine koyulacak olan tüm malzemelerin evde hazırlanması, dışarıdan satın alınacak bir hamburgere göre çok daha sağlıklı olur. Çocukların beslenme çantaları için son derece uygun ve pratik olan bu lezzet, yanına eklenecek bir meyve ya da tatlı ile de tüketilebilir.

Tavuklu sandviç

Okulda bulunduğu süreç boyunca çocuk için hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek olan tavuklu sandviç, içine koyulacak malzeme çeşitliliği ile tercih edilirliğini artıran bir yiyecektir. Zevke göre ekmek çeşitleri ya da lavaş ile de hazırlanabilir.

fırındamücver

Fırında mücver

İsteğe göre kabak, havuç ve patatesi bir arada kullanarak da yapılabilen fırında mücver, hem son derece sağlıklı hem de bir o kadar kolay yapılan bir yiyecek çeşididir. Tavada yapılan mücvere göre çok daha yağsızdır. Yoğurt ile birlikte tüketildiğinde lezzetine lezzet katan fırında mücver, okulda çocuğun rahatlıkla tüketebileceği bir yapıdadır.

taze-sikilmis-meyve-suyunu-saklamanin-en-iyi-yolu-1be8614d-5520-403e-8b57-0b40037da153

Taze sıkılmış meyve suyu

Mevsimine uygun meyveler kullanılarak hazırlanan meyve suları, gün içerisinde çocuğun ihtiyacı olan vitaminleri almasını sağlar.

Süt dilimi

Özellikle küçük yaştaki kişilerin severek tükettiği süt dilimleri, evde e son derece kolay bir şekilde hazırlanmaktadır. İçerisine krema ve bal eklenerek lezzeti taçlandırılan bu ürün, gün içerisinde çocuğun ihtiyacı olan enerjiyi almasını sağlayacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.