Beşar Esad'ın eşi Esma Esad kimdir? Esma Esad öldü mü?

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın öldüğüne dair iddialar ortaya atıldı. Peki, Beşar Esad'ın eşi Esma Esad kimdir? Esma Esad öldü mü? İşte konuya dair detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 10:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Beşar Esad'ın eşi Esma Esad kimdir? Esma Esad öldü mü?

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın lösemi teşhisi konulduktan sonra öldüğüne dair iddialar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Esma Esad'ın ölümüne dair birçok paylaşım yapılırken, Esma Esad'ın kim olduğu ve gerçekten ölüp ölmediği hala merak konusu. Peki, Beşar Esad'ın eşi Esma Esad kimdir? Esma Esad öldü mü?

Esma Esad kimdir

ESMA ESAD KİMDİR?

11 Ağustos 1975 doğumlu Esma Fevvaz el-Esad, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın eşidir. Londra'da dünyaya gelen Esad, kardiyolog Fevvaz Ahras ve emekli diplomat Seher Ahras'ın kızıdır. Ailesi Humus şehrinden gelmektedir ve Sünni bir aileden gelir. King's College'dan mezun olan Esma Esad, bankacılık kariyerine Deutsche Bank Grubu'nda başladı ve daha sonra JP Morgan'da yatırım bankacılığı bölümünde çalışmaya başladı.

Suriye Devlet Başkanı ile evlendikten sonra bankacılık kariyerini sonlandırdı ve Suriye'ye taşındı. Esma Esad, Suriye hükûmetinin halkla ilişkilerinde önemli bir rol oynadı ve kadın hakları ve eğitimi konularında ilerici pozisyonlar aldı. Ancak Suriye ayaklanması sırasında sessiz kaldığı için eleştirildi. Avrupa Birliği, Esma Esad'a seyahat yasağı ve mal varlığının dondurulması gibi yaptırımlar uyguladı. 8 Ağustos 2018'de meme kanserine yakalandığı duyurulan Esma Esad, yaklaşık bir yıllık tedavinin ardından kanseri yendiğini açıkladı.

Esma Esad kimdir

ESMA ESAD ÖLDÜ MÜ?

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın lösemi tedavisi gördüğü ve hayatını kaybettiği iddiaları dolaşıma girmişti. Ancak Esad'ın lideri olduğu Baas Partisi, bu iddiaları yalanladı. Baas Partisi'nin açıklamasında, haberlerin asılsız olduğu vurgulandı ve sosyal medyada güvenilir kaynaklardan bilgi alınması gerektiği uyarısı yapıldı. Esma Esad, beş yıl önce meme kanserini yendiği biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.