TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bedenler bitkin, argın ama bir o kadarda ümitliyiz

X platformu üzerinden seslerini duyurmaya çalışan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, “Bağıra bağıra kısılan sesimiz, içimizde sönmeyen ‘staja adalet, çırağa adalet’ naraları ile bir gün şenlenecek” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 12:26
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Bedenler bitkin, argın ama bir o kadarda ümitliyiz

Emekli olmak için bekleyen ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak mücadele veren iki milyona yakın mağdur vatandaş, çıkarılan yasa ile emekli olabildi. EYT Yasası ile 8 Eylül 1999 öncesi işe giriş tarihliler emekli olurken staj ve çıraklık mağdurları erken emeklilik haklarından muaf edilmişti. 

Yaşananlar üzerine Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu oluşturuldu ve mağdur kişiler eleştirilerini sıralayıp, taleplerini sundu. X platformu üzerinden de seslerini duyurmaya çalışan federasyon üyeleri, “Bağıra bağıra kısılan sesimiz, içimizde sönmeyen ‘staja adalet, çırağa adalet’ naraları ile bir gün şenlenecek” mesajını verdi.

ZAMAN GELDİ BEKLEDİK, DURDUK, SUSTUK!

Yapılan paylaşım ile “Çalışırken ter dökenleri değil, oyun oynarken yorulanları seçtiniz. Biz emekçileri staj ve çıraklık sigortası mağdurlarını kaybettiniz. Zaman geldi bekledik, zaman geldi durduk, sustuk, heyecan ile sadece hakkımızı aradık. Çıraklık dönemlerimizin SGK başlangıcı sayılması için yüzlerce siyasi parti temsilcisi ile görüşme yaparken biz sadece hakkımızı aradık. Bugün nefesimiz kesik, bedenler bitkin, argın ama bir o kadarda ümitliyiz. 31 Mart akşamının en karanlığında doğan güneş bize çok şey öğretti; vazgeçmemeyi, adalet isteğini, gençlik aşkımızı şu an uzak olan ama yakın gelecekte olmasını beklediğimiz SSK girişlerimizin tescilini… Bağıra bağıra kısılan sesimiz, içimizde sönmeyen ‘staja adalet, çırağa adalet’ naraları ile bir gün şenlenecek. Umuyoruz ki o naralar ile hakkın, hukukun sönmez ateşinin yandığı gün bizler SSK girişlerimizi elde etmiş olacağız.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.