TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramın vazgeçilmezi çeşit çeşit baklavalar sofralara tat katmaya hazır

Kırıkkale'deki baklava ustaları, bayram öncesi alınan siparişleri yetiştirmek için yoğun bir tempoya giriyor. Haftalar öncesinden gelen talepleri karşılamak için mesailerini arttıran ustalar, çeşit çeşit baklava çeşidini ustalıkla hazırlıyor. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzetli tatlar, ustaların özverili çalışmasıyla müşterilere sunuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 11:31
Kaynak: İHA
Bayramın vazgeçilmezi çeşit çeşit baklavalar sofralara tat katmaya hazır

Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala, baklavacılarda da yoğun bir bayram hazırlığı sürüyor. Baklavacılar, müşterilerinin taleplerini karşılamak için imalathanelerde yoğun mesai harcıyorlar. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan baklava, ustalık gerektiren bir sürecin sonucunda satışa sunuluyor. İmalathanelerde, zamandan tasarruf sağlamak için makinelerle seri üretim yapılıyor. Yufkalar, öğütülmüş Antep fıstığı ve tereyağıyla bir araya getirilerek tepsiye diziliyor ve yüksek dereceli fırında pişiriliyor. Pişirme işlemi sonrasında baklavanın üzerine şerbeti dökülerek tatlandırılıyor. Mağaza satışlarının yanı sıra internet üzerinden gelen siparişlere de yetişmek adına imalathanelerde vardiyalı çalışma sistemleri uygulanıyor. Bazı müşteriler ise evlerinde baklava yapmak yerine hazır yufka almayı tercih ediyorlar.

Gülbaba Pastanesi'nin işletme sahibi Murat Kaya, yaptığı açıklamada bayram öncesinde baklava siparişlerinde artış yaşandığını ifade etti. Bayramlarda vatandaşların baklavayı tercih ettiğini belirten Kaya, "Ramazan ayında insanların iştahı açılıyor. İftar saatine yaklaştıkça şeker düşüyor ve tatlıya olan talep artıyor. Kültürümüzde tatlı ikramı önemlidir, bu nedenle insanlar baklavayı tercih ediyorlar. Normal günlere göre satışlarımızda artış görüyoruz. Ramazan ayında önceden sipariş verenler de var. Bayramda ise misafirlerine baklava ikram etmek isteyenler çokça sipariş veriyorlar" şeklinde konuştu.

Kaya, yaptığı açıklamada baklavalık yufkaları ürettiklerini ve bu ürünleri yurt içinde birçok şehre gönderdiklerini belirtti. İnternet üzerinden yurt içine satış yaptıklarını dile getiren Kaya, "Ülkedeki bütün illere yufka gönderiyoruz. Siparişler genellikle 10 gün öncesinden başlıyor. Müşterilerimizin isteğine göre çeşitli tatlılar hazırlıyor ve teslim ediyoruz. Ailemiz 70 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyor. Babamızdan ve dedemizden aldığımız bilgi ve tecrübeyi günümüze taşıyoruz ve bu yolda ilerliyoruz. İşimizden mutluyuz" şeklinde konuştu. Ayrıca Kaya, baklavalık yufka üretiminde yeni teknoloji makineler kullandıklarını da ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.