TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda tatilcilerin tercihi Bodrum oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 9 günlük bayram tatilini geçirmek isteyenler, ilçeye gelmeye başladı. Bodrum'a gelen uçakların dolu olduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 20:26
Kaynak: İHA
Bayramda tatilcilerin tercihi Bodrum oldu

Bodrum'da turizm sezonu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili ile resmen başladı. 24 Mart'tan itibaren yabancı turistlerin gelmeye başladığı Bodrum'da, yerli turist yoğunluğu da bayram tatili nedeniyle arttı. Milas-Bodrum Havalimanı'nda günlük ortalama iç hat uçuşu sayısı, bayram tatili süresince 11'den 14'e çıkarıldı. Dış hatlarda ise özellikle İngiliz turistlerin yoğun olduğu ve geçen yıla göre 'lik bir artışın yaşandığı belirtildi.

"Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, bu bayramın yerli turistler için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, "Bu bayram, sezon öncesine denk gelen bir bayram olduğu için misafirlerimiz için büyük bir avantaj var. Çoğu Türk misafirimiz, Bodrum’un baharını bugüne kadar görmemişti. Bodrum’un yeşil yüzünü de keşfetme fırsatı bulacaklar. Dağları, çiçekleri, köyleri... Bu bayram tatilinde ziyaretçilerimiz, Bodrum’un doğal güzelliklerini ve mükemmel lezzetlerini deneyimleyebilecekler. Hava güneşli olsa da deniz suyu sıcaklığı Türk misafirler için belki çok yüksek olmayabilir ama turistler şu an denize giriyorlar" dedi.

Bodrum'a bayramda yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Demir, "Bodrum'a olan ilgi, Haziran ve Temmuz aylarındaki gibi olmasa da bu dönemdeki normal ziyaretçi sayısının yüzde 40'ın üzerinde olduğunu görüyoruz. Gelişler için hala erken. Türk misafirlerimiz genellikle son dakikada karar veriyorlar. Muhtemelen bu hafta sonunu evde geçirip Pazartesi günü gelmeyi tercih edeceklerdir" şeklinde konuştu.

Bodrum'a iç hat uçuşlarının dolu olduğunu da vurgulayan Demir, "Daha önceki bayramlarda ek sefer sayıları çok yüksek oluyordu. Ancak bu sefer yüzde 30-40 civarında ek sefer konuldu. Bu da uçaklardaki doluluk oranlarını artırdı. Son bilgilere göre, sadece business class uçaklarda birkaç boş koltuk var. Uçaklarımızın neredeyse her şehirden dolu dolu geldiğini görüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.