TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram öncesi ucuz baklavaya dikkat!

Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan baklavanın kilogram fiyatı 700 liraya yükselirken, piyasada daha ucuz olarak satılan baklavalar hakkında vatandaşlara uyarı yapıldı. 650 liranın altında satılan baklavaların tereyağı yerine margarin kullanıldığına dikkat çekilerek, bu tür baklavaların kalitesiz olabileceği ve alınırken dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 13:37
Kaynak: İHA
Bayram öncesi ucuz baklavaya dikkat!

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bayram sofralarının vazgeçilmezi olan baklava, vatandaşlar tarafından tedarik edilmeye başladı. İzmir merkezli bir baklava firmasının sahibi Veysel Murat, geleneksel lezzetin yapım aşamalarını anlatırken, kaliteli bir baklavanın doğru hammadde ve ustalıkla elde edildiğini vurguladı. Sade yağ ve kuruyemişin kalitesinin önemine değinen Murat, baklavanın lezzetinin sade yağın kalitesiyle belirlendiğini ifade etti. Murat, piyasada ucuz olarak satılan baklavaların güvenilmez olduğunu belirterek, vatandaşların sağlıklı ürünlere yönelmesi gerektiğini söyledi.

Geçen bayrama göre baklava fiyatlarının arttığını belirten Veysel Murat, "Bayram hazırlıklarımız devam ediyor. Baklava, artık bayramların vazgeçilmez bir lezzeti haline geldi. Osmanlı saray sofralarının tercihi olan bu geleneksel tatlı, misafirlerimizi ağırlamanın önemli bir parçası haline geldi. İçindeki kaliteli tereyağı ve fıstıkla birleşen özenli işçilikle, sofralarımıza en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz. Şu anda fıstıklı baklavanın kilosu 700 liradan satılıyor. Geçen seneki bayramda bu fiyat 400 lira civarındaydı" dedi.

"İyi bir baklavanın kilosu 650 liradan aşağı olmamalıdır. Bu fiyattan aşağıda satılan baklavalarda mutlaka hile vardır" diyen Veysel Murat, "Yüzde yüz tereyağlı bir baklava bu fiyatın altına inemez. Ucuz olarak satılan ürünlerde muhtemelen tereyağı yerine margarin kullanılmış olabilir. Vatandaşlarımız baklava alırken mutlaka güvendikleri yerlerden ve tadarak almaları önemlidir. İyi bir baklavanın rengi parlak altın sarısı olmalı ve çatalı batırdığınızda çıtırtı sesini duymanız gerekir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.