TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Özyurt: Genç hekimleri İTO’ya çekmeliyiz

Üroloji Uzmanı, İzmir Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, son yıllarda Türk Tabipler Birliği olarak sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sıkıntıların ayrılmaya sebep olduğunu belirterek, “Böyle olunca İzmir’deki arkadaşlar bir toparlanma olabilir mi diye yeni bir oluşum oluşturdular ve daha birkaç ay olmasına rağmen seçimi önde tamamladık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 14:03
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Başkan Özyurt: Genç hekimleri İTO’ya çekmeliyiz

Dr. Mustafa Torun ile Sağlık Haktır programının bu haftaki konuğu Üroloji Uzmanı, İzmir Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt oldu. Programda geçtiğimiz haftalarda yapılan İTO seçimlerine ilişkin konuşan Özyurt, kısa süre önce çalışmalara başlamalarına rağmen seçimi önde tamamladıklarını vurguladı. Öte yandan bundan sonraki süreçte öncelikli görevlerini sıralayan Özyurt, “Bundan sonraki görevimiz hekimler arasındaki dayanışmayı, birliği arttırmak. Ayrıca genç hekimlerin İTO’ya ilgisini çekmeliyiz” şeklinde konuştu.

GÖREVİMİZ BİRLİĞİ ARTTIRMAK

İTO seçimlerinde başkan seçilen Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt, seçime giden süreci şu sözlerle değerlendirdi: “Son iki yılda Türk Tabipler Birliği olarak birtakım sıkıntılar yaşadık. Bu nedenle ayrışmalar başladı. Tabip odalarına yeni doktor oranları çok azaldı. Böyle olunca İzmir’deki arkadaşlar bir toparlanma olabilir mi diye yeni bir oluşum oluşturdular ve daha birkaç ay olmasına rağmen seçimi önde tamamladık. Bundan sonraki görevimiz hekimler arasındaki dayanışmayı, birliği arttırmak. Ayrıca genç hekimlerin İTO’ya ilgisini çekmeliyiz.. Bunu becerebilirsek diğer sorunların da çözümü daha kolay olur”

Programın geri kalanında ise Özyurt, Dr. Mustafa Torun ile birlikte böbrek taşı hastalığı hakkında önemli noktalara değindi.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.