TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basın Konseyi'nden, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kampanyası

Basın Konseyi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle kampanya başlattı: Gerçek önemlidir

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 10:27
Kaynak: BÜLTEN
Basın Konseyi'nden, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kampanyası

Basın Konseyi, 3 Mayıs dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle "Gerçek Önemlidir" diye bir kampanya başlattı.

"Gerçek, demokrasinin ve toplumsal bütünlüğün korunmasında önemli bir rol oynar" diyerek kampanya ile ilgili açıklama yapan Basın Konseyi, kampanya çerçevesinde iki video hazırladı ve videolar yayınlamaları için etik medyaya önem veren basın kuruluşlarına dağıtıldı.

Türkiye Basın Konseyi'nin altı Balkan Ülkesi bölgesel Basın Konseyi ile birlikte hayata geçirdiği kampanya, yani 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle tanıtıldı.

"Güneydoğu Avrupa'da medyaya güven inşa etmek ve desteklemek " projesi kapsamında gerçekleşen kampanya, AB ve UNESCO tarafından destekleniyor. Proje bölgede ifade özgürlüğünü desteklemeyi amaçlıyor.

Kampanya kapsamında vatandaşlara kendilerinin ya da tanıdıkları birinin nefret söylemi ya da yanlış bilgilendirme mağduru olması durumunda nasıl davranabilecekleri konusunda bilgi vermek amacıyla iki video hazırlandı. Ayrıca videoda, her demokratik toplum için, özellikle de yaygın medya istismarına maruz kalan topluluklar için profesyonel ve etik gazeteciliğin önemi üzerinde duruldu. Bu bağlamda, yanlış bilgilendirme ve nefret söylemiyle mücadelede medya özdenetiminin ve basın konseylerinin çalışmalarının rolü özellikle vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Sahte haberler, vatandaşlara gerçek haberden altı kat daha hızlı ulaşıyor ve vatandaşların yüzde 73'ü söylentilere resmi bilgilerden daha fazla inanıyor, bu veriler endişe verici ve acil önlem alınmasını gerektiriyor.

Bu nedenle kampanyamızda "gerçek için savaşanları", yani etik kuralların ilkelerini tutarlı bir şekilde takip eden, gazetecilikte dürüstlük, profesyonellik ve sorumluluk için çabalayan gazetecileri destekliyoruz.

Vatandaşları, yanlış bilgilendirme ve nefret söylemiyle mücadelede aktif olmaya ve kendilerinin veya bir başkasının medyada etik olmayan haberciliğin kurbanı olduğuna inanıyorsa, Basın Konseyi ile iletişime geçmeye davet ediyoruz.

Bunu yoneticibasinkonseyi@gmail.com veya baskonseyi1@gmail.com e-posta adresleri üzerinden yapabilirsiniz."

  

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.