TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balaban: Tutanak olmadan tek bir eşya veremeyiz

Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, AK Partili Çerçi’nin makam odasındaki eşyaların kendisine ait olduğu iddialarına, "Tutanaktır, herhangi bir iddiadır bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir muz cumhuriyeti değildi. Belgelenmeden buradan bir eşya vermek gibi bir şansımız yok" sözleriyle cevap verdi

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 16:25
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Balaban: Tutanak olmadan tek bir eşya veremeyiz

Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AK Partili eski başkan Mehmet Çerçi’nin makam odasındaki eşyaları kendi parası ile yaptırdığı, kamuoyunun bu konuda yanlış yönlendirildiği yönündeki iddialarına yanıt verdi. Çerçi’nin ‘eşyalarımı istiyorum’ sözlerine “Bunlar belgelenmeden buradan Melek Hanım’ın yaptığı tablolar dışında bir eşya vermek gibi bir şansımız yok” diye cevap veren Başkan Balaban, “Kendisi 1 milyar 100 milyon gibi çok ciddi bir borç bırakmış. Bu borcu da doğru bulmuyoruz. Ancak devlette devamlılık esastır ilkesiyle kaynak yaratarak bu borcu da ödeyeceğiz. Bundan sonra polemiklere girmeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.

BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

Eski Başkan Çerçi’nin belediye başkanlığı makamındaki altın varaklı mobilyaların kendisine ait olduğunu ve geri almak istediğine yönelik düzenlediği basın açıklamasına cevap veren Başkan Semih Balaban, “Sayın Mehmet Çerçi makam odasındaki eşyaların kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Biz de diyoruz ki bu eşyaların kendisine ait olduğunu belgelemesi gerekiyor. Eşyaların kendisine ait olduğuna dair fatura olması gerekiyor. Bu yeterli değil. Aynı şekilde Mehmet Çerçi tarafından hangi firmadan alındıysa, ama banka dekontu ama ödeme makbuzuyla kendisi tarafından ödendiğinin belgelenmesi gerekiyor. Bunun dışında tutanaktır, herhangi bir iddiadır bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir muz cumhuriyeti değildi. Bunlar belgelenmeden buradan Melek Hanım’ın yaptığı tablolar dışında bir eşya vermek gibi bir şansımız yok. Bu iddialar boş. Gerçekçi iddialar olmuyor. Bizler 1 aydır çok olumlu işler gerçekleştirdik. 48 tane arabayı iade ettik o arabalar 15 gündür yok ama sistem tıkır tıkır işliyor. Hiçbir arabaya da ihtiyacımız yok” diye konuştu.

BELEDİYE ZARARA UĞRATILMIŞ

Mehmet Çerçi döneminde bir arsa satımında belediyenin zarara uğratıldığına dair açıklamasına Çerçi’den aldıkları yanıtın kamuoyunu tatmin etmediğini vurgulayan Balaban, “Yine bir arsa satımı. Bu arsa satımında da belediye başkanlığı yetkilileri imzayı atmış. O imzada da bilirkişi olarak 25-30 bin TL arasında metrekare değeri var. Fakat ne yazık ki 8 bin 500 TL’den bu arsa satılmış. Bunun da belgesi mevcut. Dünkü açıklamaları hiçbir şekilde bu kamu zararını örtmüyor, bir cevap niteliği de taşımıyor” dedi.

1 MİLYARLIK BORCU ÖDEYECEĞİZ

Konuşmasının devamında Mehmet Çerçi’ye olumlu işlerinden dolayı teşekkür ederken eski başkanın bıraktığı borcu en kısa sürede kapatacaklarını belirten Başkan Balaban, “Kendisi 1 milyar 100 milyon gibi çok ciddi bir borç bırakmış. Bu borcu da doğru bulmuyoruz. Ancak devlette devamlılık esastır ilkesiyle kaynak yaratarak bu borcu da ödeyeceğiz. Yunusemre Belediyesi’ni yeniden inşa edeceğiz. Bizler bu borçlar yapılırken her zaman bu borçların hesabını verebilen bir belediye olsun dedik. Fakat hesap da verilemiyor. Diyorlar ki;  ‘şu kadar hizmet yaptık’ peki 10 yılda belediye büyükşehir yasası ile birlikte köylerin ne kadar gayrı menkulleri belediyeye geçti. Kaç bin dönüm arazi satıldı. Bunları da araştırıyoruz. Önümüzdeki süreçte de kamuoyuyla paylaşacağız. Artık bu polemiklere de girmek istemiyoruz. Hizmetle, halkçılıkla anılıyoruz. İlk hizmetlerimizden biri de köylerde kırsal mahalle olmak isteyen köylülerimizin talebini yerine getirmek. İsteyen köylerimizi yasaya uygun olarak kırsal mahalleye dönüştüreceğiz. Yine temizlik kampanyaları ile şehrimizin birçok noktasında kanalları, dereleri temizleyeceğiz. Temiz Yunusemre’yi, gönüllülerimizle, çalışanlarımızla kuracağız. Köylerde ve şehirde yarım kalan hizmetleri de tasarruf tedbirleri ve iyiliksever insanlarla birlikte tamamlayacağız. Hiçbir zaman mazeret üretmiyor, iş üretiyoruz. Üretmeye de devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.