TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yerlikaya uyardı: Ramazan Bayramı'nda yola çıkacaklar dikkat!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin başladığı ilk gününde meydana gelen trafik kazalarında 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 1047 kişinin yaralandığını bildirerek yola çıkacak vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 12:24
Kaynak: AA
Bakan Yerlikaya uyardı: Ramazan Bayramı'nda yola çıkacaklar dikkat!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 9 günlük bayram tatili için yolculukların başladığını ve emniyet ile jandarma trafik ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını belirtti. Ayrıca, denetimlerin büyük bir hassasiyetle sürdürüldüğünü ifade etti.

"6 Nisan Cumartesi tarihinde bayram tatilinin ilk gününde, 24 saatlik süre içerisinde ülkemizde 651 trafik kazası meydana geldi. Bu süreçte 411 bin 588 araç denetlenirken, 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi uygulanırken, diğer işlemler için ise 37 bin 130 araç durduruldu. Ne yazık ki, bu kazalarda 9 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1047 vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Trafik kurallarına kesinlikle riayet etmeli, aşırı hız yapmamalıyız ve araçlarımızda ya da otobüslerde mutlaka emniyet kemeri takmalıyız. Yolculuklar, sevdiklerimize kavuşmak için yapılır, onları ayırmak için değil. Lütfen bu gerçeği unutmayalım, hayatla yarışmak doğru bir yaklaşım değildir."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaşımında trafik polisinin, vatandaşlara emniyet kemeri takmaları konusunda uyardığı bir videoya da yer verdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.