TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yerlikaya açıkladı: Kıskaç-10 operasyonunda 91 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kıskaç-10" operasyonu kapsamında 30 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında 91 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 10:58
Kaynak: AA
Bakan Yerlikaya açıkladı: Kıskaç-10 operasyonunda 91 şüpheli yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü, TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar illerinde FETÖ'ye karşı 5 gün boyunca eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini belirten Yerlikaya, 91 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya, örgütün askeri mahrem yapılanması, emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri tespit edilen şüpheliler hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, 2009 KPSS sınav sorularını usulsüz şekilde ele geçirdikleri ve FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu belirlendiğini dile getirdi. Operasyonlar sonucunda, çok sayıda Türk lirası, dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.