TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Uraloğlu açıkladı: Güneydoğu'ya iki yeni turistik hat geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Ankara-Diyarbakır' ve 'Ankara-Tatvan' hatlarında yeni turistik trenlerin yakında sefere başlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 18:36
Kaynak: İHA
Bakan Uraloğlu açıkladı: Güneydoğu'ya iki yeni turistik hat geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Ankara-Diyarbakır' ve 'Ankara-Tatvan' hatlarında yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan yeni turistik trenlerin sefere başlamaya hazırlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının ilgi odağı olan 'Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif olacak olan bu trenlerin nisan ayında seferlerine başlayacağını ve haziran ayının ortalarına kadar seferlerin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Bakan Uraloğlu, "Ankara-Kars hattında Doğu Ekspresi'nin yanı sıra kış sezonunda sefere konulan 'Turistik Doğu Ekspresi' büyük ilgi görüyor ve seyahat severler farklı rotalarda da turizm amaçlı trenlerin sefere konulması taleplerinde bulunuyordu. Bu iki yeni trenle, bu taleplere cevap veriyoruz" şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, vatandaşların yoğun talebi ve ilgisiyle karşılanan turistik seferlere yeni alternatifler eklemekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bakan Uraloğlu, “Bin 51 kilometrelik hat uzunluğundaki 'Ankara-Diyarbakır' parkurunda işletilecek olan Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, 180 kişilik kapasiteye sahip olacak. Toplamda 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak bu tren, Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek ve Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de seferlerine başlayacak. ‘Ankara-Diyarbakır’ seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’de ise 3 saatlik mola verilecek ve bu duraklar turistlere buralardaki tarihi ve kültürel değerleri keşfetme fırsatı sunacak” dedi.

Bakan Uraloğlu ayrıca fiyat bilgisini de paylaşarak, Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebileceği yataklı kabin oda fiyatının 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin lira olarak belirlendiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda hizmet verecek olan turistik trenin ilk seferinin Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’te başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ankara-Tatvan seferi sırasında Elazığ’da 4 saatlik bir mola verilecek. Tatvan’dan ise 19 Nisan Cuma günü saat 06.35’te başlayacak olan tren, Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik molalar verecek. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor” dedi.

Bakan Uraloğlu, Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebileceği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olduğunu belirtti. Ayrıca, Uraloğlu, “Bu tren, Anadolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için harika bir alternatif tatil seçeneği sunarken, aynı zamanda seyahat etmek bile tatil olabilir. Ayrıca fotoğraf tutkunları için de büyük bir fırsat sunuyor. Bu turistik trenlerin, Turistik Doğu Ekspresi gibi çok sevileceğine inanıyoruz. Farklı parkurlarda turistik trenlerin işletilmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.