TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işıkhan’dan emekliler ilgili önemli açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 13:35
Kaynak: İHA
Bakan Işıkhan’dan emekliler ilgili önemli açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi vererek “Genelde yüzdesel artışlar olacak. Örneğin ulaşımda, örneğin kargoda, ziyaret edilen yerlerde. Aslında bakanlıklarımızın benzer uygulamaları var. Biz bakan yardımcılarımızla, tüm bakanlarla ve yardımcılarıyla iletişim halindeyiz” dedi.


Emeklilere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Işıkhan, “Emekliler yılı olarak birçok bakanlıkla, özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belli bir noktaya geldik. Yakın zamanda Gazetecileri davet edeceğiz ve lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece sizinle paylaşmam da pek etik olmaz. Yaklaşık 15-20 gün içinde elde ettiğimiz ne kadar somut veri varsa emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları öne plana çıkartan, onları destekleyecek psikolojik sosyal, ekonomik ve sağlık anlamda onların refahını arttırmaya yönelik her çalışmamızı sizlerle paylaşacağız” dedi.
 

“Genelde yüzdesel artışlar olacak”


Emeklilere yönelik bir zam çalışması olup olmayacağı yönünde bir soruya cevap veren Işıkhan, “Yok, hayır. Genelde yüzdesel artışlar olacak. Örneğin ulaşımda, örneğin kargoda, ziyaret edilen yerlerde. Aslında bakanlıklarımızın benzer uygulamaları var. Biz bakan yardımcılarımızla, tüm bakanlarla ve yardımcılarıyla iletişim halindeyiz. Somutlaştırdığımızda sizinle paylaşacağız. Çünkü başlangıç tarihini artık belirlememiz lazım” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.