TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Göktaş açıkladı: Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Göktaş, bu ay içinde ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4 milyar lira ödeme yapacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 13:43
Kaynak: AA
Bakan Göktaş açıkladı: Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımların sürdürüldüğünü belirtti. Türkiye'nin büyüyen ve gelişen refahının vatandaşlarla paylaşılacağının altını çizen Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde bu ay gerçekleştirilecek ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplamda 72,3 milyar lira destek sağlandığını vurguladı. Ayrıca, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra gelir kriteri nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini hatırlattı.

"Bütüncül sosyal yardım" ilkeleri doğrultusunda açıklamalarda bulunan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde her ay düzenli olarak hanelere destek sağladıklarını vurguladı. Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapacağız" dedi. Bakanlık olarak, değişen hayat koşullarını dikkate alarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını belirten Göktaş, sosyal yardımları bütüncül bir şekilde uyguladıklarını ifade etti. Ayrıca, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, eşit ve adil hizmet prensibiyle, toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağı ile ulaştıklarının altını çizdi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.