TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Fidan'dan G20'de Gazze için ateşkes çağrısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki şiddetin acilen durdurulması gerektiğini belirterek uluslararası toplumu ve G20'yi ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözüm için daha etkin bir rol almaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 00:09
Kaynak: AA
Bakan Fidan'dan G20'de Gazze için ateşkes çağrısı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Hakan Fidan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda "Devam Eden Uluslararası Gerilimlerde G20'nin Rolü" başlıklı oturumda konuştu. Fidan, katılımcılara Gazze'deki şiddetin bir an önce durdurulması gerektiği konusunda çağrıda bulunarak uluslararası toplumu ve G20'yi, ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözüm için daha etkin bir rol almaya davet etti. Ayrıca, Ukrayna'daki savaşın ikinci yılının tamamlandığını belirterek Türkiye'nin, taraflar arasında diplomasiye geri dönülerek müzakere edilmiş bir çözüm bulunmasını umut ettiğini ve bu yönde çabalara devam edeceğini ifade etti.

Hakan Fidan, uluslararası toplumun küresel eşitsizlik, adaletsizlik, ekonomik kırılganlıklar, çevresel sorunlar ve yapay zeka gibi çığır açan teknolojilerin getirdiği bir dizi sınamayla karşı karşıya olduğunu belirtti. Küresel diplomasi ve G20'nin tüm kriz alanlarında ortak inisiyatif geliştirmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, 1-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan Antalya Diplomasi Forumu'nun "Krizlerin Önlenmesinde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" temasıyla tüm tarafları küresel barış ve güvenlik için çalışmaya davet etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.