TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babala TV'de Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken cevapları

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu Babala Tv'de gençlerin sorularını cevapladı

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 13:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Babala TV'de Kılıçdaroğlu'nun dikkat çeken cevapları

KEMAL ÖZKURT

Oğuzhan Uğur'un sunduğu Babala TV'de yayınlanan Mevzular Açık Mikrofon adlı programının merakla beklenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu bölümü yayınlandı. Paylaşıldığı andan itibaren  10 milyonun üzerinde izlenen bölümde Kılıçdaroğlu, katılımcıların sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu'nun programında öne çıkan önemli konu başlıklarını sizler için haberimizde derledik. 

Kemal Kılıçdaroğlu


İnsanların değişim isterken muhalefette de yeni bir yüz isterken neden aday oldunuz sorusunu cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Gidip de özellikle ben adayım demedim. Diğer liderler adayılık konusunda sizin olmanız gerekir diye bir düşünce ifade ettiler. Burada önemli olan ülkenin sorunlarını tek başına aşmaya çalışmak değil, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir" dedi. 

"YÜKSEL TAŞKIN, ASLA KEMALİZM'İ IRKÇILIK OLARAK TANIMLAMAMIŞTIR"

CHP İzmir'de 1.sıradan milletvekili adayı  olarak gösterilen  Yüksel Taşkın'ın Kemalizm'e ırkçıklık diyen ve FETÖ yayın orgnlarında çalıştığını söyleyen bir seyircisinin buna nasıl müsade ettiniz sorusuna Kılıçdaroğlu'nun cevabı şu oldu; 
"Bazı haberler bağlamından kopartılır. Gazeteciler haberlerin okunması için farklı başlıklar atar. Yüksel Taşkın, asla Kemalizm'i ırkçılık olarak tanımlamamıştır. Tanımlasa zaten bizde yer almaz. Burası Cumhuriyet Halk Partisi. Dünyanın en köklü partilerinden biridir. Sıradan bir parti değil. Yüksel Taşkın o dönem Taraf gazetesinin FETÖ'nün yayın organı olduğunu bilseydi zaten orada çalışmazdı. Gazeteciyi ve gazeteyi birbirinden ayırmak lazım."

"KANDİLDEKİLERİN CHP'Yİ DESTEKLEMESİ KİMİN İŞİNE YARAR?"

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılın söylemlerini hatırlatarak bunun HDP'ye yeşil ışık yakmak olduğunu soran  seyirciye cevap veren Kılıçdaroğlu, "Kandildekilerin CHP'yi desteklemesi kimin işine yarar? Bunları kimin konuşturduğuna dikkat etmek lazım. Biz devletin derinliklerinde nelerin döndüğünü, kimin kime hizmet ettğini gayet iyi biliiyoruz. Çünkü bu ülkede halen ülkesini seven bürokratlar var. Onlar bize bilgileri getirirler. Yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını hep istedim. Biz niye yargıladınız diye sormuyoruz. Siz  Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği kararı neden uygulamıyorsunuz diye soruyoruz" diye konuştu. 
Seçildiği takdirde SMA'lı hastalar hakkında neler yapılacağını da anlatan Kılıçdaroğlu, "SMA'lı hastaların bütün sağlık harcamaları ilgili kurum tarafından karşılanması lazım. Fakir fukaranın çocuğuu bu hale mi gelir. Ben onlara söz verdim. Cumhurbaşkanı olduğum takdirde ilk yapacağım iş SMA'lı çocukların sorunlarını çözmek" dedi. 

BAŞÖRTÜSÜ SORUSU

Bu kadar özgürlükçülerden bahsederken neden 2008 yılında baş örtüsüne karşı olan vekillerin arasında olduğunu soran bir seyircinin sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Hayatlarımızın evreleri vardır, insanoğlu sürekli gelişen ve kendini geliştiren bir varlıktır. Benim 2008'de söylediklerim doğru ama  Genel Başkan olduktan sonra bir şey söyledim ben. Artık helalleşmemiz lazım. Helalleşmenin özünde, benim kusurum var ve ben bunu kabul ediyorum ve helallik istiyorum yatar. Baş örtüsü sorununda bizim karnemizin kırık olduğunu biliyorum. Çünkü orada bir hatamız var. Kadının  kılık kıyafetiyle uğraşılmaz" dedi. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Seçilmesi durumunda öğretmenlerle ilgili atama kararları ve maaş zamları hakkında sorulan soruyu cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Eğer bir toplumda öğretmenlere gerekli değer verilmezse o toplumun ilerleme şansı yoktur.  Geldiğimizde iki şey yapacağız. Birincisi hakimler ve savcılar için nasıl ayrı bir yasa varsa, öğretmenler için de olacak. İkincisi ise öğretmenler meslek kanunu yasası çıkartacağız. Öğretmen atamasına gelince de 100 bin öğretmen ataması yapacağız, kırsaldaki okulları açacağız" dedi. 

Kılıçdaroğlu, YPG terör örgütü müdür? sorusuna "Devlet terör örgütü olarak kabul ederse biz de terör örgütü olarak kabul ediyoruz." derken, Ruya ile ilşkiler konusundaki düşüncelere ise, "Rusya ile ilişkilerimizin iyi olmasına bir şey demiyoruz, bizim karşı geldiğimiz şey doğal gaz konusunda Türkiye'nin Rusya'ya bağımlı hale gelmesidir" ifadelerini kullandı. 

"BURASI SIĞINMACI DEPOSU DEĞİL"

Sığınmcılar konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, "Sığınmacılar, kadın, yaşlı veya çocuk olsa kabul ederim ama bizim ülkemize gelenlerin yarısından fazlası erkek. Ben Suriyelilerin kendi ülkelerinde daha rahat edeceğini düşünüyorum. Suriye'deki meşru hükümetle konuşacağız, anlaşacağız ve can güvenliğini sağlayacağız. Eğer Avrupalılar Suriyelilerin haklarını korumazlarsa Geri Kabul Anlaşması'nı fes edeceğiz. Avrupa'ya göndeceğiz. Burası sığınmacı deposu değil. Avrupalı rahat etsin diye bütün sıkıntılarına biz katlanıyoruz" diye belirtti. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.