TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'den 6 madalya

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası'nın ilk gününde milli sporcular, büyük bir başarıya imza attı. Türkiye'yi temsil eden 8 sporcu, toplamda 6 madalya kazanarak ülkemizi gururlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 21:49
Kaynak: İHA
Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'den 6 madalya

Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde milli sporcular, 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 6 madalya kazandı. 19 yaşındaki sporcu Furkan Ubeyde Çamoğlu, Avrupa şampiyonu oldu.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde Türkiye’yi taekwondo ve para taekwododa 4’er olmak üzere 8 sporcu temsil etti. Taekwondocular, 1 altın, 3 gümüş madalya kazanırken, para taekwondocular günü 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı.

ALTIN MADALYA FURKAN UBEYDE ÇAMOĞLU'NUN!

Milli taekwondoculardan 19 yaşındaki Furkan Ubeyde Çamoğlu, erkekler 54 kiloda muhteşem bir performans sergileyerek altın madalyanın sahibi oldu. Çamoğlu, zorlu bir mücadele sonrasında finalde Yunanistan'dan Konstantinos Dimitropoulos'u yenerek Avrupa şampiyonu unvanını kazandı.

GÜMÜŞ VE BRONZ MADALYALAR DA TÜRKİYE'NİN!

Diğer milli sporcular da boş geçmedi. Hakan Reçber, Merve Dinçel Kavurat ve Sude Yaren Uzunçavdar gümüş madalya kazanırken, Nurcihan Ekinci bronz madalyayı Türkiye'ye getirdi. Bu başarılarla Türk sporu Avrupa'nın en iyi taekwondocuları arasında yerini bir kez daha sağlamlaştırdı.

PARA TAEKWONDO'DA DA BAŞARILAR

Para taekwondo kategorisinde de Türkiye'den Ali Can Özcan ve Nurcihan Ekinci madalya kazanmayı başardı. Ali Can Özcan gümüş, Nurcihan Ekinci ise bronz madalya ile şampiyonayı tamamladı.

İKİNCİ GÜN HEYECANI DEVAM EDİYOR

Şampiyonanın ikinci gününde ise 4 taekwondo ve 4 para taekwondocu mücadele edecek. Türk sporcular, başarı grafiğini yukarılara taşımak için ter dökmeye devam edecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.