TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asrın Felaketinden beri kayıp ailesini arıyor

Adıyamanlı Mehmet Ziya Demir, çocuğuyla birlikte 6 Şubat depreminde enkaz altından sağ çıktı, ancak iki evladını kaybetti. Eşi ve küçük çocuğu ise bir yıldan beri kayıp olarak aranıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 11:16
Kaynak: İHA
Asrın Felaketinden beri kayıp ailesini arıyor

Adıyaman'ın merkezinde, Alitaşı Mahallesi'nde bulunan 5 katlı Arzıklar Apartmanı, 6 Şubat depreminde yıkıldı. Binlerce binanın arasından sadece biri olan Arzıklar Apartmanı, birinci katında yaşayan Mehmet Ziya Demir, eşi Zeliha Demir ve çocukları Mücahit (24), Samet (22), Ahmet (20) ve Muhammed Enes (8) enkaz altında kaldı.

Deprem sonrasında, Mehmet Ziya Demir kendi gayretleriyle enkaz altından çıktı. Samet Demir'i ise enkazdan 2 saat sonra canlı olarak kurtarmayı başardı. Ancak eşi ve diğer çocukları Mücahit, Ahmet ve Muhammed Enes'e ulaşamadı. Mehmet Ziya Demir, enkazın başından bir an bile ayrılmadı. Mücahit ve Ahmet Demir'in cansız bedenlerine ekipler 2 gün sonra ulaştı. Ancak, eşi Zeliha ve küçük oğlu Muhammed Enes Demir'e ne canlı ne de cansız olarak ulaşılamadı.

Tüm enkaz titizlikle arandı, ancak eşine ve diğer çocuğuna ulaşılamadı. Adıyaman Cumhuriyet Savcılığına kayıp başvurusunda bulunuldu ve DNA örnekleri verildi. Ancak kimsesizler mezarlığındaki cenazelerle DNA'ları uyumsuz çıktı.

Acılı baba, her gün kaybettiği çocuklarının mezarlarını ziyaret edip dualar ediyor. Eşi ve çocuğunun akıbetini beklerken, belirsizlikle başa çıkmak zorunda kalıyor. Mehmet Ziya Demir, kayıp eşi ve çocuğunun bulunmasını yetkililerden talep ediyor ancak belirsizlik onu derinden etkiliyor.

Demir şunları dile getirdi: "Depremden sonra kendim enkaz altından çıktım. Bir süre sonra bir oğlanı canlı olarak kurtardık. Birkaç gün sonra da 2 oğlanın cenazesini çıkardık. Eşim ve oğlum depremin başından beri kayıp. DNA testi verdik, savcılığa başvurduk, karakola başvurduk ama hiçbir sonuç alamadık. Bir sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. Eşim ve oğlumun durumunu öğrenmek istiyorum, ölü mü, sağ mı olduklarını."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.