TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asrın felaketinde evi yıkılmıştı: Hatay'da yeni yuvasına kavuştu

Hatay'ın Payas ilçesinde inşa edilen afet konutları için ön sözleşme belgesini imzalayan Bahattin Uyar, yeni yuvasında geçireceği güzel günler için heyecanlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 09:54
Kaynak: İHA
Asrın felaketinde evi yıkılmıştı: Hatay'da yeni yuvasına kavuştu

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde en büyük zararı alan Hatay'da binlerce konut yerle bir olmuştu. Depremzedelerin yeniden barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TOKİ tarafından hızla afet konutları inşa edilmeye başlanmıştı. Hatay'ın Payas ilçesinde, TOKİ konutlarının inşası 1 Mart 2023'te başlamış ve 1 Kasım 2023'te tamamlanmıştı. Payas ilçesindeki TOKİ Konutları 1. Etap Kura çekimi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde 3 Şubat'ta gerçekleştirilmişti. Kura çekiminin ardından hak sahipleri, ön sözleşmeleri imzalamaya başladılar.

Payas'ın İstiklal Mahallesi'nde depremde etkilenen ve 72 yaşında olan Bahattin Uyar, 3 Şubat'taki kura çekiminde ev sahibi olma hakkını kazandı. Yeni yapılan evinde üç çocuğuyla yaşamak için sabırsızlanan depremzede Uyar, TOKİ konutları için ön sözleşme belgesini imzaladı. En kısa sürede yeni evinde yaşayacak olan Bahattin Uyar, yeni evinde anılar biriktirmek ve komşularıyla bir arada olmak için heyecanla bekliyor.

6 Şubat depremlerinde yaşanan kötü olaylardan bahseden depremzede Bahattin Uyar, "Bizim 5 dairemiz vardı, ancak hepsi yıkıldı. Her şey yerle bir oldu, ama bizlere bir şey olmadı. Yeni yapılan evler çok güzel. Allah, Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Mükemmel bir ev yaptılar. Odaları gezdik, her yeri gezdik. Allah'a binlerce şükürler olsun ki böyle bir evim oldu. 1 yıl içinde evlerimizi bitirdiler. Bunu yapmak kolay değil. Boş konuşanlara bakma, sen yapanlara bak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.