TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asrın felaketi oğlunu ondan ayırdı... Kucağında hayatını kaybetti

Depremin vurduğu Hatay'da, bin 200 kişinin hayatını kaybettiği 600 Evler Sitesi'nde depreme yakalanan bir anne, 7 yaşındaki oğlunun kucağında hayatını kaybetmesiyle ilgili acı dolu anları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 13:46
Kaynak: İHA
Asrın felaketi oğlunu ondan ayırdı... Kucağında hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay'da, yaklaşık 25 bin insanın vefat ettiği biliniyor. Bu felaketin en ağır yaşandığı Antakya ilçesinde bulunan 600 Evler Sitesi, yaklaşık bin 200 kişiye mezar oldu. Depremin ilk anlarında yüzde 80'i yıkılan site, ağır hasarlar nedeniyle iş makineleriyle yıkıldı. 39 yaşındaki Mine Bulut ve 7 yaşındaki oğlu Metin Baturalp Bulut, depreme 600 Evler Sitesi'nde yakalandı ve evlerinin yıkılmasıyla enkaz altında kaldı.

Yaşananlar hakkında konuşan Mine Bulut, "Çok fenaydı, ilimiz ve ilçemiz çok etkilendi. Böyle bir sarsıntı yok. Çok şiddetliydi, sanki yıkmaya gelmişti. Öyle bir enerji akımı yerden çıktı. Büyük bir sarsıntıydı zaten yıkımla da sonuçlandı. Depreme yakalandığımda uyanıktım. Saydığım zaman yaklaşık 15 ya da 20 saniye sonra yıkıldı. İlk sarsıntı oldu ve yıkıldı. İkinci sarsıntı yok, ikinci sarsıntıyı ben aşağıda hissettim. Aşağıda sallandık. Ben enkazdan salı günü öğleden sonra çıktım" şeklinde konuştu.

Evini 5. katta olmasına rağmen çökmeyle birlikte 2. katla birleştiğini ifade eden Bulut, "Tüm anneler gibi oğlum benim kucağımda, onu hiç bırakmadım. Birlikte enkaza düştük, hep birlikteydik. Zaten o hemen gitti. O sırada donuk kalıyorsunuz, yolun bittiği yer, son nokta tamamen bir teslimiyet. Çünkü yapacak hiçbir şey yok, milim kımıldayamıyorsunuz. Üstünüzde tonlarca ağırlık var, ben 5. katta oturuyor olmama rağmen beni 2. kattan çıkarmışlar, o kadar dibe inmişiz. Bina içerisinde yıkım anının sesleri daha sonrasında komşularımın seslerini çok iyi duyabiliyordum. Onlar da bizim seslerimizi duyuyordu. Ama dışarıya sesimizi duyurmak çok zordu. Çünkü üzerimizde tonlarca ağırlık olduğundan dolayı sesimiz dışarıya çıkmıyordu. Çocuğum uzun yıllar sonra gelmişti, geç geldi ve küçük yaşta vefat etti" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.