TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arta kalanlara talim: Siyasilere seçim bolluğu vatandaşa hayat yokluğu

Türkiye’de bir yanda siyasi partilere seçim ödeneği olarak Hazine’den milyarlarca lira harcanırken diğer yanda vatandaşların pazarda artan ürünleri toplayarak geçinmeye çalışması ülkedeki acı tabloyu ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 10:46
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Arta kalanlara talim: Siyasilere seçim bolluğu vatandaşa hayat yokluğu

Türkiye’de devam eden ekonomik kriz buhran halini alırken krizin faturası, gün aşırı gelen zamlar ve yüksek vergilerle birlikte dar gelirli vatandaşların sırtına yüklenmeye devam ediyor.

Kriz ortamında bir yılda 2. seçimine gidecek olan Türkiye’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminin faturası da dar gelirliye kesildi.

Seçim için bir yandan Hazine’den siyasi partilere milyarlarca lira aktarılırken bir yandan da vatandaşların yoksulluğu giderek derinleşiyor.

Seçim nedeniyle siyasi partilere Hazine yardımı üç kat artırılarak toplam Hazine yardımı 4 milyar 514 milyon liraya yükseldi. Yerel seçim için beş siyasi partiye 6 milyar 682 milyon lira Hazine yardımı yapıldı. Yerel seçimler nedeniyle AK Parti’ye toplam 2 milyar 658 milyon lira, CHP’ye, 1 milyar 892 milyon lira, MHP’ye , 752 milyon lira, İYİ Parti’ye , 722 milyon lira ve DEM Parti’ye 658 milyon lira hazine yardımı yapıldı. Böylelikle Hazine yardımında toplam tutar 6 milyar 682 milyon liraya ulaştı.

MİLYONLAR SEÇİM İÇİN KULLANILIRKEN VATANDAŞ PAZAR ARTIĞINA KALDI

Asgari ücret ve emekli aylıkları açlık sınırının dahi altında kalırken vatandaşlar yaşamsal gereksinimlerini dahi karşılayamaz hale geldi.

Temel gıda ürünlerine dahi ulaşamayan dar gelirliler ve özellikle emekliler ise karınlarını doyurabilmek için akşam pazarlarının yolunu tutmaya başladı.

Bir yanda seçim kampanyalarına milyonlarca lira harcanırken diğer yanda emekli aylığıyla geçinmeye çalışan bir vatandaşın tezgahlar kaldırılırken akşam pazarına gidip kalan ürünleri toplaması ekonomik kriz ve geçim derdinin geldiği acı boyutu gözler önüne serdi.

Yaşanan acı tabloyu değerlendiren Pazarcı Mehmet H., birçok vatandaşın geçim için yardım istediğini belirtirken Pazar esnafının satışlarının da önemli oranda düştüğünü söyledi.

KİLOYLA ALAN VATANDAŞ AZ ARTIK

Pazarcı Mehmet H. Pazar poşetlerinin doluluğunun günden günde azaldığını belirterek “Pazarlarda fiyatlar çok yüksek. Mal satamıyoruz. Gelenler eğer ürünün kilosu 20 lirayla 10-15 liralık istiyor. Kiloyla alan vatandaş az artık. Hep yarım kilo istiyorlar. Biz de üzülüyoruz. Mal satamıyoruz, malımız elimizde kalıyor. Masraflarımızı karşılayamıyoruz. Gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyor. Akaryakıt fiyatları da yüksek” dedi.

MAĞDUR İNSAN ÇOK

Vatandaşların artık pazara bütçelerinin yetmediğini ve birçok vatandaşın pazarda arta kalanlara talim olduğunu ifade eden Mehmet H., “Hayırsever de çok, hayır isteyen de çok. İnşallah birbirlerine denk gelirler diyebiliyorum. Mağdur insan çok. Akşam olunca geliyorlar. Biz de elimizdeki imkan neyse onlara yardım ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.