TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alper Gezeravcı uzaydan "TEKNOFEST" pozu paylaştı

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, "Ülkemi uluslararası alanda saygın bir bilim ve teknoloji gücü yapmak için gururla ilerlerken, Ay-Yıldızlı bayrağımızla birlikte bir klasik haline gelen TEKNOFEST pozu da bana eşlik ediyor" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 13:16
Kaynak: AA
Alper Gezeravcı uzaydan "TEKNOFEST" pozu paylaştı

Alper Gezeravcı, X sosyal medya hesabından, "TEKNOFEST pozu" ile bir paylaşım gerçekleştirdi. Paylaşımında "Gurur Duy Türkiye" etiketini kullanan Gezeravcı, şu değerlendirmede bulundu: "Türkiye'nin ilk astronotu olarak, Mersin Silifke'nin bir köyünden başlayıp gökyüzüne uzanan bu heyecan verici yolculuğun bir parçası olmak, benim için büyük bir gurur ve onur kaynağı. Ülkemi uluslararası alanda saygın bir bilim ve teknoloji gücü yapmak için gururla ilerlerken Ay-Yıldızlı bayrağımızla birlikte bir klasik haline gelen TEKNOFEST pozu da benimle birlikte yer alıyor. Ümit ediyorum ki bu ülkenin her bir evladı bu hikayeden ilham alır ve geleceğe umut olur!"

Bakan Kacır'ın İsteği Üzerine

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı ile Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Kacır, Gezeravcı'dan, Türk çocukları ve gençleri için ilham kaynağı olması amacıyla "TEKNOFEST pozu" vermesini istemişti. Ayrıca, Kacır, Gezeravcı'nın paylaşımını alıntılayarak, "TEKNOFEST kuşağının ufku uzayda… Heyecanla, inançla, coşkuyla…" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.