TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray'da insanlık örneği: Kayıp çantayı sahibine ulaştırdılar

Aksaray’da otobüs bekledikleri durakta içinde para ve kimliklerin bulunduğu kadın çantası bulan çift, muhtar aracılığıyla tespit ettikleri yaşlı kadının evine kadar giderek çantayı teslim ederken, çiftin örnek davranışı “insanlık ölmemiş” dedirtti. Çantasına kavuşan yaşlı kadın, dualar ettiği çifte, “Harçlığım yoktu, Allah razı olsun” diyerek teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 12:55
Kaynak: İHA
Aksaray'da insanlık örneği: Kayıp çantayı sahibine ulaştırdılar

Aksaray'da, Cumhuriyet Mahallesi TOKİ 4. Etap Konutları'nda yaşanan olayda, Tuğba Can Talay (30) ve eşi Recep Talay (30) isimli çift, otobüs beklerken durakta bir kadın çantası buldular. İçinde para ve kimlikler olduğunu fark eden çift, çantanın sahibini bulmak için harekete geçti. 78 yaşındaki Ayşe Mutlu'ya ait kimlik kartını bulan çift, mahalle muhtarına başvurarak yaşlı kadının evini tespit etti.

Çift, çantanın içindeki değerli eşyaların sahibine ulaşmak için muhtar Emre Ağaçdelen ile birlikte yaşlı kadının evine gitti. Çanta sahibiyle görüşen muhtar ve çift, çantayı kendisine teslim etti. Çiftin bu örnek davranışı, çevredeki insanlarda "insanlık ölmemiş" duygusunu uyandırdı. Çantasına kavuşan yaşlı kadın, çifte teşekkür ederken, "Harçlığım yoktu, Allah razı olsun" diyerek duygularını dile getirdi.

Olay, Aksaray'ın Cumhuriyet Mahallesi TOKİ 4. Etap Konutları'nda gerçekleşti. Bilgilere göre, Cumhuriyet Mahallesi'nden çarşıya gitmek için otobüs bekleyen Tuğba Can Talay (30) ve eşi Recep Talay (30), durakta bir kol çantası buldular. Bir süre çantanın sahibinin gelmesini beklediler, ancak kimse gelmeyince çantayı alıp sahibini aramaya başladılar. Çift, çantayı açarak içinde bulunan 78 yaşındaki Ayşe Mutlu'ya ait kimlik kartını buldu. Kimlik kartından yola çıkarak mahalle muhtarına ulaşan Talay çifti, muhtarlık ofisine giderek yaşlı kadının evini buldu. İçinde çeşitli kimlik kartları ve bin 370 TL nakit para bulunan çantayla yola koyulan çift, mahalle muhtarı Emre Ağaçdelen ile birlikte yaşlı kadının evine gitti. Zile basarak çantanın sahibi olan yaşlı kadınla görüşen muhtar ve çift, çantayı ona teslim etti. Çiftin bu örnek davranışı, çevredeki insanlara "insanlık ölmemiş" mesajını verirken, çantasını gören yaşlı kadın çifte dualar etti.

"Harçlığım Yoktu, Allah Razı Olsun" Kızının evine ziyarette bulunduğunu anlatan Ayşe Mutlu, "Kızımın evine gitmiştim, dönüşte ne olduğunu anlayamadım. Sonra tekrar kızımın evine döndüm ama çantamı bulamadım. O, 'Çantan nerede?' dedi. Hemen buraya geldim, aradım ama bulamadım. Teşekkür ederim, Allah razı olsun. Harçlığım yoktu. Hepinize teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Eşi Tuğba Can Talay ile durakta beklerken çantayı bulduklarını ve muhtar aracılığıyla sahibine ulaştıklarını anlatan Recep Talay ise şunları söyledi: "Durakta bekliyorduk ve orada bir çanta gördük. Eşim, muhtar beyi arayalım dedi. Ona danışarak çantayı sahibine teslim etmek istedik. İçine hiç bakmadık, muhtar bey kontrol ettiğinde parası olduğunu gördük. İçinde bin 370 lira vardı. Teyzemizi bulmak için muhtarımıza teslim ettik. Muhtarımız da sağ olsun, sahibine ulaştırdık" şeklinde konuştu.

Tuğba Can Talay, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Çok mutlu oldum. Çünkü teyzemiz ihtiyacı olan bir insan. Başkasının eline geçmeden ilettiğimiz için çok mutluyum. Çok duygulandım. Allah’ım böyle bir şey yaşatmasın." Muhtar Emre Ağaçdelen ise duyarlı karı kocaya teşekkür ederek şunları belirtti: "Tuğba Hanım beni aradı. Bir çanta bulduklarını söyledi. Muhtemelen birisi çantayı unutmuştur diye düşündüm. Çantayı getirirken içinde bir miktar para olduğunu belirttiler. Değerli eşyalar olduğunu söylediler. Biz de muhtarlığa davet ettik. Kameralarımızın önünde parayı saydık, kimliği kontrol ettik ve Ayşe teyzemizin olduğunu anlayınca hemen ona teslim ettik. İyi ki başkasının eline geçmedi, başka amaçlarla kullanılmadı."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.