TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray'da hurmalar tezgahlarda yerini aldı

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Aksaray'da hurmalar tezgahlardaki yerini aldı. Sofraların vazgeçilmezi olan hurmalar arasında 16 farklı çeşit bulunurken, en çok tercih edilenler arasında Medine ve Ürdün hurmaları öne çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 13:30
Kaynak: İHA
Aksaray'da hurmalar tezgahlarda yerini aldı

Aksaray'da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, vatandaşlar iftar hazırlıklarını yaparken, Ramazan ayının simgesi olan hurmayı da unutmadı. İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmalar, 16 farklı çeşidiyle tezgahlardaki yerini aldı. Hurmaların fiyatı, en uygun olanı 50 TL'den başlayıp, en lüks olanı ise 450 TL'ye kadar çıkıyor. Medine ve Ürdün hurmaları, vatandaşların en çok tercih ettiği çeşitler arasında yer alıyor. Kuruyemişçi ve aktarlar, hurma teşhirlerini artırırken, alışveriş yapan vatandaşlar hurmalarını kendileri seçip paketliyor. İşletme sahipleri, hurma satışlarının Ramazan ayı arifesinde başladığını ve ilk iftardan önce hurmanın en çok tercih edilen ürün olduğunu belirtti. Vatandaşlar, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte mutlu olduklarını ve sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya özellikle ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, kuruyemiş dükkanı işletmecisi Hakan Ülkü, hurma teşhirinin yapıldığını ve satışların arttığını dile getirdi. Ülkü, "11 ayın sultanı Ramazan ayı yaklaşıyor. Yarın başlıyor inşallah ve tatlı bir telaş var. Ramazan telaşıyla birlikte hurmalarımızı teşhire çıkardık. En düşüğü 50 lira, en lüksü ise 450 liraya kadar çeşitli hurmalarımız mevcut. Her keseye uygun fiyatlar belirledik. İnşallah güzel bir Ramazan geçireceğimizi umuyorum. Toplamda 16 farklı hurma çeşidimiz var ve hepsini ayrı ayrı teşhir ettik. Müşterilerimiz en çok Medine hurması ve Ürdün hurması tercih ediyor" şeklinde konuştu.

Ramazan ayının sevinciyle alışverişe çıkan Eyüp Yaşar, "11 ayın sultanı Ramazan'a kavuştuk, şükürler olsun. Rabbim bu günleri tekrar bize gösterdi. Alışveriş için dışarıdayız, sofraların vazgeçilmezi hurma, 16 çeşit hurma bulunuyor. Biz susuzluğa karşı Medine hurmasını tercih ettik. İnşallah rabbim izin verirse hurmamızı da alacağız. Geri kalan eksiklerimizi tamamlayıp, artık Ramazan'a bismillah diyeceğiz" şeklinde konuştu.

68 yaşındaki Adem Yılmaz ise, "Hanımımla Ramazan için alışverişe çıktık. Hurmamızı aldık. Allah izin verirse iftarımızı açacağız, oruçlarımızı tutacağız inşallah" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.