Adana'nın kavurucu sıcağına karşı ilginç çözüm: Eski araçlara ev tipi klima

Sıcakların 40 derecenin üzerinde seyrettiği Adana'nın Kozan ilçesinde eski araç sahipleri aşırı sıcaklara dayanamayarak araçlarına ev tipi klima taktırdı

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 09:57
Kaynak: İHA
Adana'nın kavurucu sıcağına karşı ilginç çözüm: Eski araçlara ev tipi klima

Adana'nın Kozan ilçesinde, sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı bu günlerde eski araç sahipleri, aşırı sıcaklara dayanamayarak araçlarına ev tipi klima taktırmaya başladı. Tüm zamanların Haziran ayı sıcaklık rekorunun kırıldığı Adana'da, eski model klimasız araç sahiplerinin imdadına Kozanlı tamirci Mustafa Yücel yetişti.

araç

ESKİ ARAÇLARA YENİLİKÇİ KLİMA SİSTEMİ

Kozan Oto Sanayi Sitesinde 13 yaşından beri oto tamirciliği yapan Mustafa Yücel, geliştirdiği universal klima sistemiyle klimasız araçların serinlemesini sağlıyor. Yücel, “Benim bir eski model otomobilimde ısınma, hararet sıkıntısı vardı. Bu sorunu çözmek için geliştirdiğim sistem şimdi klimasız araçların imdadına yetişti. 12 volt elektrikle çalışan bu klima sistemi, eski model otomobillere uygun parçalarla bir araya getiriliyor” dedi. Günlük iki araca klima takabilen Yücel, şu an dört aracın sırada olduğunu belirterek, “Bu sistem 40-45 bin TL bir maliyetle sorunsuz çalışıyor” diye ekledi.

araç

SICAKTAN BUNALANLAR AKIN EDİYOR

84 model aracına klima taktıran Ramazan Karakurt, “Adana çok aşırı sıcak. Araba ile çalışamıyorum, ben de burada esnafım. Sorunsuz çalıştığını gözlemledim ve aracıma taktırmaya geldim” ifadelerini kullandı.

Eşinin yoğun talebe yetişememesi üzerine sanayiye destek için gelen ve Kozan Sanayi Sitesinin tek kadın esnafı olan Fatma Yücel, "Eşim taleplere yetişmekte zorlanıyordu, ben de ona destek olmak için işlerine yardım etmeye başladım. Çok güzel yorumlar alıyoruz” diye konuştu. Fatma Yücel, sanayide eşine yardımcı olarak hem iş yükünü hafifletiyor hem de müşterilerin memnuniyetini artırıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.