TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana merkezli "Sibergöz-23" operasyonlarında 74 zanlıya tutuklama

"Sibergöz-23" operasyonu Adana merkezli olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu operasyonda toplamda 146 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda, gözaltına alınan şüphelilerden 74'ü tutuklandı. Operasyonun detayları hakkında daha fazla bilgi henüz açıklanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 11:03
Kaynak: AA
Adana merkezli "Sibergöz-23" operasyonlarında 74 zanlıya tutuklama

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyon, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapanları hedef alıyor. 2 Mart tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanan şüpheliler Adana'ya getirildi.

Emniyetteki işlemler sonrasında 14 şüpheli serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 132 zanlıdan 74'ü nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 58'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli olarak İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Sibergöz-23" operasyonlarında, "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla 146 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Operasyon kapsamında, şüphelilerin "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" gibi mobil uygulamaları ve sabit telefon numaralarını kullanarak vatandaşlarla iletişime geçtiği ve "Forex yatırımıyla yüksek kazanç" vaadiyle sahte yatırım uygulamalarından para talep ettikleri belirlendi.

Yapılan çalışmada, 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin lira nakit para ile birlikte çok miktarda altın, döviz ve dijital materyalin ele geçirildiği açıklandı. Ayrıca, yaklaşık 300 milyon lira değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlığına da el konulmak üzere adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.