9 bin sağlık personeli alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, sağlık alanında önemli bir adım atıldı. Yayımlanan karar ile birlikte Türkiye genelinde ihtiyaç duyulan yerlere toplamda 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 00:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 00:58
Kaynak: HABER MERKEZİ
9 bin sağlık personeli alınacak

Sağlık sektöründeki personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan düzenleme, Resmi Gazete'de yer aldıktan sonra yürürlüğe girdi. Alınacak sağlık personelleri, çeşitli branşlarda ve farklı unvanlarda olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık alanındaki düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Koca, düzenlemenin detaylarına girmeden, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu düzenlemeyle birlikte Türkiye genelinde 9 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak, sağlık hizmetlerindeki personel açığına çözüm getirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.