TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2392 Personel alımı bu pazartesi yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, iş arayanlara müjdeyi verdi. 2392 personel alımı 19 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak. Engelli kamu personeli için sürecin tamamlanacağı bilgisi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 10:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
2392 Personel alımı bu pazartesi yapılacak!

EKPSS yöntemi ile engelli kamu personeli alımı yapılması sağlanıyor. Bu yöntem ile kamu personeli ataması gerçekleşmektedir. 2392 kamu personeli için ise EKPSS yöntemi ile atama yapılacağı açıklandı. 19 Şubat 2024 Pazartesi günü ise sürecin tamamen tamamlanacağı ve alımların gerçekleşeceği bildirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bu konuda gerekli müjdeyi vererek açıklamada bulundu. Peki, 2392 engelli personel alımı nasıl yapılacak? EKPSS yöntemi ile atamalar nasıl gerçekleşecek? İşte tüm detaylar...

engelli memur ataması

2392 Engelli Personel Alımı Nasıl Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’ın yaptığı açıklamaya göre 2392 kamu personeli alımı 19 Şubat Pazartesi günü gerçekleşecek. EKPSS yöntemi ile alınacak olan engelli kamu personeli için üç farklı puan sistemi gözükmektedir. Adaylar, yerleştirme işlemlerinde puanlarını dikkate almalıdır. Puan sistemi, öğretim düzeyine göre değişmektedir. Ortaöğretim düzeyi kadrosu için EKPSS1 puanı dikkate alınmalıdır. Ön lisans düzeyi kadrosu için EKPSS2 puanı dikkate alınmalıdır. Lisans düzeyi kadrosuna dahil olmak için ise EKPSS3 puanını dikkate almalıdır. Ayrıca, ilköğretim, ortaokul ya da ilkokul düzeyi olarak geçen kadrolar için ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince kura yöntemi ile atama gerçekleşmektedir.

EKPSS Yöntemi ile Atamalar Nasıl Gerçekleşecek?

EKPSS yöntemi ortaöğretim kurumları, yükseköğretim ön lisans ya da lisans programından mezun olan ya da EKPSS geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek engelli adayların başvuru yaptığı bir kamu personel alımı sınavıdır.

2392 kamu personelinin bu yöntem ile ataması gerçekleşecektir. EKPSS ile yerleştirme yapılırken bazı kriterler göz önüne alınmaktadır. Sınavın girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan dal, bölüm ya da program ile atama yapılacak olan kadro için gerekli nitelikler kontrol edilecektir. Bu nitelikler arasında bir uyuşmazlık söz konusuysa iptal edilecektir.

Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmesinde EKPSS’de alınan puan dikkate alınacaktır. Eğer kişinin birden fazla EKPSS puanı gözüküyorsa en üst düzey eğitimden aldığı puan dikkate alınacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.