TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 Nisan toplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan’da ulaşım araçları ücretsiz olacak mı? İzmir, İstanbul ve Ankara’da toplu taşımalar 23 Nisan’da ücretsiz mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl kutlanan özel bayramlardan biridir ve bu yıl 23 Nisan Salı gününe denk gelmektedir. Geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan tatil olarak kabul edilmektedir. Ancak, bu özel bayramın kutlanmasıyla birlikte, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirlerde 23 Nisan Salı günü toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olup olmadığı merak edilmektedir. Bu bağlamda, 23 Nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi sorusu gündemdedir. Peki, 23 Nisan toplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan’da ulaşım araçları ücretsiz olacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 11:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
23 Nisan toplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan’da ulaşım araçları ücretsiz olacak mı? İzmir, İstanbul ve Ankara’da toplu taşımalar 23 Nisan’da ücretsiz mi?

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Salı gününe denk geliyor. Genellikle resmi tatillerde toplu taşıma ücretsiz olur ancak bu yılın 23 Nisan'ında toplu taşımada ücretsiz hizmet olup olmayacağı merak konusu. İzban, Eshot ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının 23 Nisan'da ücretsiz olup olmayacağı da vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Bu nedenle, 23 Nisan'da otobüslerin ücretsiz olup olmayacağına dair bilgi bekleniyor. Peki, 23 Nisan toplu taşıma ücretsiz mi? 23 Nisan’da ulaşım araçları ücretsiz olacak mı?

23 nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi

23 NİSAN’DA İZMİR'DE TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ Mİ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı şehrin her köşesinde düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. Belediyenin yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü olan 23 Nisan gününde tüm toplu ulaşım araçlarının ücretsiz hizmet vereceği belirtildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İzmir'de toplu taşımanın ücretsiz sağlanacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Kararı gereği, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile 23 Nisan Salı günü İZBAN, İZDENİZ, İZULAŞ, METRO, ESHOT, İZTAŞIT ve tramvay seferlerinin ücretsiz olacağı bildirildi.

23 nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi

ANKARA VE İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ

Ankara'da, EGO Genel Müdürlüğü'ne ait toplu taşıma araçları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz olarak hizmet verecek. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dini ve milli bayram günlerinde sabah 06.00'dan gece 24.00'e kadar EGO Genel Müdürlüğü'ne ait otobüsler, raylı sistemler ve teleferiklerden ücretsiz yararlanılacağı belirtildi. Bu karar kapsamında vatandaşlar, 23 Nisan'da toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Ücretsiz hizmet verecek EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergahları, mobil uygulama ve EGO'nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir durumda olacak.

23 nisan'da toplu taşıma ücretsiz mi

Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ı olanlar, İstanbul'da ücretsiz seyahat edebilecekler. Otobüs seferleri Cumartesi tarifesine, Metrobüs seferleri ise hafta içi tarifesine göre işleyecek.

Ancak, Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları ve 139 Üsküdar-Şile ile 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatları ücretsiz uygulamadan hariç tutulacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.