TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 DGS başvuruları başladı: 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru tarihi ne zaman 2024? DGS sınavı ne zaman?

2024 DGS başvuru kılavuzu, Dikey Geçiş Sınavı için adım adım izlenecek prosedürleri belirliyor ve başvuru süreci için adayların dikkatini çekiyor. Başvurular, 10 Mayıs tarihinden itibaren başladı ve işlemler için adaylar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) başvuru ekranını takip ediyorlar. DGS sınav başvurusu için ne zaman yapılacak, saat kaçta başlayacak ve nasıl tamamlanacak gibi sorular, iki yıllık eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen adayların gündeminde yer alıyor. DGS başvuru ücreti ne kadar, ödemeler nereye yapılacak? İşte, detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 15:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 DGS başvuruları başladı: 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvuru tarihi ne zaman 2024? DGS sınavı ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları bugün itibariyle resmen başladı. ÖSYM, geçtiğimiz yılın sonunda DGS sınav takvimini yayınlamıştı. İki yıllık ön lisans eğitimini tamamlayan ve eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen öğrenciler, DGS sınavlarına katılmak için sayısal ve sözel oturumlara girecekler. DGS başvuru işlemleri, belirlenen takvime uygun olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapılacak. Başvurularını kaçıran veya unutan adaylar için geç başvuru imkanı sunulacak.

dgs başvuruları başladı

DGS sınav takvimi, ÖSYM'nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) gibi merkezi sınav takvimleriyle birlikte duyuruldu. 2024 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS sınavı ne zaman?

dgs başvuruları

2024 DGS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru işlemleri 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak.

2024 DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2024 yılı DGS ücreti, 590 TL'olarak duyuruldu. Geçen yılki ücret 270 TL olarak duyurulmuştu.

DGS için geç başvuru işlemi ise 28 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak. Geç başvuru ücreti, normal başvurudan %50 daha yüksek olacak.

dgs başvuruları

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, belirtilen takvime uygun olarak T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM AİS üzerinden sınav başvurusunu gerçekleştirecekler. Daha sonra, sınav ücretini ödemek için anlaşmalı bankalar veya ÖSYM'nin e-Ödemeler bölümü gibi ödeme sistemlerini kullanarak başvurularını tamamlayacaklar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.