TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gündem koku oldu

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, kent genelinde etkili olan kötü kokuya ilişkin çalışmaların devam ettiğini, kokunun nedeninin ise henüz belirlenemediğini söyledi. AK Parti Grubu ise tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2018 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gündem koku oldu
E. ÇAĞLA GENİŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Başkan Aziz Kocaoğlu yokluğunda Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, kent merkezinde son günlerde yoğun bir şekilde hissedilen kötü koku hakkında konuştu. Vatandaşın kokuyla ilgili bilgilenmek istediğini belirten Kökoğuz, “Bu lağım kokusunun, kötü kokunun nedeni nedir? Vatandaş ‘niçin önlem alınamaz durumda’ diye sormakta. Lütfen Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuyla ilgilenilmesini rica ediyoruz” dedi. Kent genelinde etkili olan kokunun tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına devam ettiğini kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da, “Gerekli bilgiye ulaşıldığı zaman açıklamayı yapacağız. Şu an neden bulunamadı” yanıtını verdi.
KOKU TEPKİSİ
Kentte bir süredir hissedilen kötü kokunun vatandaşlarını rahatsız ettiğini dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Kökoğuz, “Sayın başkan canlı varlıklar bir organizmadır. Doğar yaşar ve ölür. Bu sırada canlıların katı atıkları vardır. Çocukken büyüklerimiz kuru fasulye yediğimizde ‘insan içinde gaz çıkarma’ derlerdi. Biz böyle büyütüldük. Bu bir ayıptır. Bu ayıp İzmir’e kamil oldu. İzmir’de bir koku var. Vatandaşların şikayetlerini iletiyorum. Vatandaşlar bilgilenmek istiyor. Bu lağım, kötü, pis koku neden? Neden önlem alınamaz durumda? Vatandaşlar sormakta. Belediye olarak bu gerçeği, bilinen konuyu değerlendirmenizi istiyoruz” dedi.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kökoğuz’un eleştirilerine yanıt veren Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Verdiğin örnek bu toplantıya uygun değil. Büyükşehir çalışmalarını devam ettiriyor. Kesin bir neticeye varmış değiller. Bilim insanlarıyla araştırmalar sürüyor. Vatandaşın sorma, hakkı sizin de dile getirme hakkınız doğaldır. Gerekli bilgiye ulaşıldığı zaman açıklamayı yapacağız. Şu an neden bulunamadı” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili ayrıca AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç da söz aldı. Tunç, “Tarihte Avrupa’nın bazı kentlerini fareler basmıştı. Siz belediye olarak bu kokuya çare bulmalıydınız. Az önce grup başkanvekilimiz konuyu örnekle anlattı. Biz bu kokuyu başka bir şekilde anlatamıyoruz. Biz İzmir’e kem gözle bakmıyoruz. Biz İzmir’i seviyoruz. İzmir bizim gözbebeğimiz” dedi.



KİRAZ’DA SUSUZLUK İSYANI!
Öte yandan AK Parti Meclis Üyesi Özcan Kaymak da ilçesi Kiraz’ın susuzluk problemini dile getirdi. Kaymak, “Kiraz Çayağzı Mahallesi’nde 3 aydır susuzluk yaşanıyor. Vatandaşın sondaj yapmasından kaynaklanan ve köye akan akarsuyun kesilmesinden kaynaklanıyor. Bu tespit edildi. Ve bir aydır Kiraz’daki İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla her gün temas halindeyim. Uğraştım ancak İZSU Kiraz’da çalışan kardeşlerimiz üstlerinden talimat almaları gerektiğini söyledi. 2018 yılındayız, oraya gittim ve orada camiden vatandaşlara anons yaptırarak köylüyü meydana topladım, devletimize, İZSU’ya söz gelmesin diye protestolarına engel oldu. İnsanları bilgilendirdim. Şu an itibariyle köyümüzde o suyu akıtmak içi başka kaynaklarımız var. İZSU’daki arkadaşlara söyledim ama ağır giden bir sistem var. Cuma günü arkadaşlarımızın köye çıkmaları gerekiyordu ama ‘Kepçe arızalı’ dediler. Pazartesi aradığımda ‘Kepçeyi çıkaramadık, sıkıntı yaşadık’ dediler. Sizden ricam; sesimi duyun ve oradaki susuzluğu giderin. İnsanlar evinde su içemiyor” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.