TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yurt değil koğuş!

“KYK yurtlarını koğuşa çevirmeyin” başlıklı imza kampanyası oluşturan öğrenciler, seslerini duyurmak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yurt değil koğuş!

Aydın’daki Güzelhisar Kız Yurdu’nda bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazası, Kredi Yurtlar Kurumu’nun sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler, ulaşımdan barınmaya, gıdadan giyime kadar birçok sıkıntıyı sosyal platformlardan aktarmaya çalışıyor. “KYK yurtlarını koğuşa çevirmeyin” başlıklı imza kampanyası oluşturan öğrenciler, seslerini duyurmak istiyor. 

Kampanya metninde, “Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ne ders çalışabilmek ne yaşayabilmek mümkün değil. 3 kişilik yurt odası 6, 4 kişilik yurt odaları 8 kişilik hale getiriliyor. 4 kişinin yaşayabileceği odalarda 8 kişiyi yaşamak zorunda bırakmak her şeyden önce vicdanlı bir davranış değildir. Öğrencilerin barınma sorunu için lütfen alternatif yollar aransın ülkenin geleceği olan gençlerin barınma şartları iyileştirilsin” ifadeleri yer aldı.

KYK BİNASI

DERSLERİMİZE NEREDE ÇALIŞACAĞIZ?

Açıklamada aynı zamanda “Yaşadığımız maddi zorlukları göz önünde bulundurduğumuzda, KYK yurtları dışında başka seçeneği olmayan öğrencileriz. Kiralar 2-3 katına çıkmışken, enflasyon bu haldeyken eve çıkamayacak ya da özel yurtlara astronomik ücretler ödeyemeyecek öğrencileriz. Koğuş gibi odalarda çalışma masası bile olmadan 8-9 ay yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Derslerimize nerede çalışacağız? Şartlarımızın bu kadar zorlaştırılması akademik hayatımızı da olumsuz etkilemeyecek mi sanıyorsunuz? Ne yurt sayısı arttırıldı, ne burs alan öğrenci sayısı veya burs imkanı arttırıldı. Aksine güzel bir şeymiş gibi ‘yurt kapasitesini arttırdık’ diyorlar. Bu kapasite arttırmak değil, bu yurtları koğuşa çevirmektir. İmzalayıp paylaşın ki milyonlarca öğrenciyi etkileyecek bu karara karşı sesimizi duyuralım.”

Siz de aşağıdaki linke tıklayıp, bir imza atarak öğrencilere destek olmak ister misiniz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.