TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yorgancılar’dan üretim vurgusu: KOBİ Bakanlığı kurulsun!

Ender Yorgancılar, “Biz şartlar ne olursa olsun elbette ki üretmeye devam edeceğiz ancak önümüzün açılırsa çok daha iyisini yapabiliriz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 14:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yorgancılar’dan üretim vurgusu: KOBİ Bakanlığı kurulsun!

NURETTİN BAKİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) haziran ayı meclis toplantısı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi meclis salonunda yapıldı. Kent ve ülke ekonomisinin masaya yatırıldığı toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin yeni ekonomi yönetiminin sektörlerde yarattığı olumlu havaya dikkat çekildi. Toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kredi faiz oranlarından vize problemine kadar birçok konuyu değerlendirdi.

WhatsApp Image

KİMSE YÜZDE 10-15’İ DÜŞÜNMÜYOR

Faiz artırımında kimsenin yüzde 10-15’i düşünmediğini belirten Yorgancılar, beklentilerini şu şekilde sıraladı: “Faiz artırımında kimse yüzde 10-15’i düşünmüyor. Herkesin beklentisi yüzde 20-25 arası bir rakam. Yapılması gereken tamamen piyasa şartlarına uygun bir faiz oranına gelmesi. İkinci beklentimiz enflasyon. Yabancı sermayenin ülkemize gelmesi için CDS primi önemli. Bir yıl içerisinde CDS primini 200-250’ye indireceğiz diyebilmeliyiz. Bu açıklandığında çok daha rahat yol yürürüz. Para piyasalar kurulundan herkes faiz bekliyor.”

WhatsApp Image

VİZE KONUSU CİDDİ PROBLEM

Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleriyle son dönemde yaşadığı vize problemine de dikkat çeken Yorgancılar, yeni Merkez Bankası (MB) başkanından beklentisini de dile getirdi. Yorgancılar, “Şu an vize konusu da çok ciddi bir problem. Bir arkadaşıma rica ettim, 15 günlük vize verdiler. Sadece 15 gün. Yeni Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan beklentim fiyat istikrarını sağlamasıdır, bunu da yapacağını düşünüyorum. Bunu yapabilmeli iz bırakan bir MB başkanımız olsun. 2023’te küresel olarak genel bir yavaşlama öngörülüyor. Bizi de sınırlı bir büyüme beklediği ifade ediliyor” diye konuştu.

ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ!

Sanayicilerin her şartta üretmeye devam ettiğini de sözlerine ekleyen Yorgancılar, daha fazla üretim için sanayicinin önünün açılması gerektiğini söyledi. Yorgancılar, “Şartlar ne kadar zor olursa olsun biz elbette ki üretmeye devam edeceğiz ama önümüzün açılmasıyla biz çok daha iyisini yapabiliriz” dedi.

WhatsApp Image

KOBİ BANKACILIĞINA İHTİYAÇ VAR

Ziraat Bankası’nın tarım dışında başka sektörlere kredi vermemesi gerektiğini söyleyen Yorgancılar, sektör bankacılığı vurgusu yaptı. Kobi Bakanlığı kurulması teklifini yineleyen Yorgancılar, “Bu ülkenin bir KOBİ bankasına ve bir KOBİ bakanlığına ihtiyaç var. Ziraat bankası tarım dışında başka hiçbir sektöre kredi vermemeli. Yani sektör bankacılığı olsun istiyoruz. Halk Bankasını KOBİ bankası yapın” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.