TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılın projesinin ilk ayağı tamamlandı

İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği tarafından oluşturulan ve yılın en iyi projelerinden biri olarak gösterilen Kardeş Okul Projesi’nin ilk ayağı ‘bürokratik temasların sağlanması’ kısmı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yılın projesinin ilk  ayağı tamamlandı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği’nin (İMGİAD) oluşturduğu ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin de destek verdiği Kardeş Okul Projesi’nin ilk bölümü tamamlandı. İzmir ve Mardin’deki 10 okulun bir araya gelmesini sağlayacak olan proje için İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı ve Başkan Vekili Serdar Soysal,Ankaradan gelen İMGİAD Başkan Yardımcısı Hüsniye Erdoğan, Murat Ayaydın, İMGİAD Mardin temsilcisi Asya Tunç ve İbrahim Aydın, Mazlum Gökçen geçtiğimiz günlerde Mardin’de bürokratik temasları tamamladı. Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’nın desteğiyle ihtiyaç sahibi okulları tespit eden dernek yönetimi Mardin’de faaliyet gösteren kardeş dernek MARGİAD’ın yöneticileri ile bir araya gelerek projenin detaylarını konuştu.

“HERKESİ DESTEĞE ÇAĞIRIYORUM”

Yaptıkları temasların ardından İzmir’e dönen İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı, “Mardin Girişimci İşadamları Derneği (MARGİAD) ile kardeş dernek olduk. İzmir ile Mardin arasında bir köprü kurduk. Eğitim bizim çok önemli. Eğitim ile ilgili projeleri tek başımıza sırtlayamayız. Biz bu yola çıktık. Arkamızdan gelecek olan tüm STK’lar ve yetkili organlarla birlikte hareket etmekten memnun oluruz. Mardin Valisi, Milli Eğitim müdürü, İŞKUR müdürü, Kardeş Okul Projemizi sonuna kadar destekledi. Çok iyi bir ev sahipliği yaptılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Mardin, böyle bürokratlara ve yöneticilere sahip olduğu için çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumlarla birlikte 10 tane okul seçildi. Hiçbir ayrım yapılmadan, her bir ilçeden bir tane okul seçildi. Bununla birlikte ihtiyaç listesi oluşturulacak. Protokol imzalanacak. Tüm STK’ları ve işadamlarını, bu projeye destek vermeye çağırıyorum. Bu proje, sadece bizim projemiz değil, herkesin projesi. Okullardaki çocuklarımız, bizleri bekliyor. Bu okulların yardıma çok ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“BİR AY SONRA YİNE MARDİN’DEYİZ”

İhtiyaç sahibi olan öğrencilere ulaşacakları için mutluluk duyduğunu belirten Erdal Ataklı, öğrencilerin okuma heveslerine katkıda bulunacaklarını belirtti. Eğitime karşı sevdalı olduklarını da ifade eden Erdal Ataklı, “Biz içinde sizin de yer aldığınız İMGİAD yönetimi olarak Mardin’de yaşayan ve maddi durumu olmadığı için eksik okul araç ve gereçleriyle eğitimine devam etmeye çalışan öğrencilere destek olmak amacıyla ilk etapta İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Yahşi Beye danıştık. Kendisi projemizden dolayı memnuniyetini dile getirerek destek olacağını dile getirdi. Sonrasında İzmir Valimiz Erol Ayyıldız’a konuyu dile getirdik, o da desteğini esirgemedi. Yola koyulduk, Mardin’e giderek kardeş derneğimiz MARGİAD üyeleriyle bir araya geldik, Mardin’de bulunan kurumları ziyaret ettik, projenin bürokratik ayağını tamamladık. Şimdi belirlenen okullara gerekli ihtiyaçları ulaştırmak üzere çalışmalarımızı İzmir’de tamamlayarak tahminimce bir aya kadar tekrar Mardin’e giderek ihtiyacı olan öğrencilerimizle temas edeceğiz, onların hem eğitim sevdalarına destek verecek hem de yüzlerinin güldüğünü göreceğiz. Maddi ve manevi olarak harcadığımız emek bu sonuca ulaştığımız zaman biz İMGİAD yönetimini de mutlu edecek.”

“ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”
İMGİAD Genel Sekreteri Operatör Dr. Yusuf Demircan ise, eğitimin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Mardin’deki öğrencilere dört dörtlük eğitim imkanı sunmak istiyoruz. Eğitim, her şeyin başında geliyor. Gelecek nesillere daha donanımlı bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bugünkü çocuklar, bizim hedefimiz. Okula gitmeyen çocuk kalmasın istiyoruz. Onların hayatına ne kadar dokunabilirsek, geleceğe dair o kadar ümitli oluruz. Mardin, kültür olarak çok zengin bir kent. İnsanların gönlü çok zengin. Mardin’e misafir olarak, burasıyla ilgili bir takım önyargılar kırılabilir. Herkesi Mardin’e gidip görmeye davet ediyorum. Çocukların özellikle yeni doğan döneminde, mutlaka bir çocuk cerrahisi uzmanına gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Demircan, “Çocuk cerrahisi, ülkemizde çok fazla bilinen bir branş değil. Özellikle yeni doğan döneminde çocukların, mutlaka bir çocuk cerrahisi uzmanına gösterilmesini öneriyorum. Çünkü cerrahi açıdan değerlendirme, ayrı bir değerlendirmedir. Yeni doğan sünnetleri, dünyada da yaygın olarak önerilmekte. Ben de kendi kliniğimde bunu uyguluyorum” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.