TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Yeniden Doğuş'un festivali

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da katılımıyla, 12. İzmir Alaçatı Ot Festivali basın lansmanı gerçekleşti. Oran “'Yeniden Doğuş'un festivali, Alaçatı Ot Festivali’nde bu yıl sadece yerel lezzetler değil, depremlerden etkilenen 11 ilimizin, lezzetleri de yer alacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
'Yeniden Doğuş'un festivali

AYSELİN UZUN-YAREN ELMAS GÜZELKAN

Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenecek 12. Alaçatı Ot Festivali’nin basın tanıtımının yapıldı. Basın toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, bu yıl festivalin “Yeniden Doğuş” sloganıyla yapılacağını belirtti. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak, depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla düzenlenen festival, 27-30 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Depremden etkilenen 11 ilin yöresel yemekleri de Alaçatı Ot Festivali’nde sergilenecek.  

 

EL ELE VEREREK İYİLEŞECEĞİZ

Başkan Ekrem Oran, dayanışmanın önemine dikkat çekerek “6 Şubat’ta meydana gelen depremin acısının yaşıyoruz. Buradan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bu depremden hepimiz etkilendik. Ancak bunun üstesinden beraber geleceğiz. Depremin ilk anlarından itibaren evlerini otellerini, gönlünün kapılarını ilk açan belediye olarak tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya çalıştığımız depremzedelerimizi festivalimize ortak ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmalar stantlar, söyleşiler ve konserlerle zengin bir festival olacak. Alaçatı’nın o meşhur rüzgarına karışacak. Gastronomik söyleşilerde zeytini konuşacağız. Alaçatı’nın tüm sokaklarından müzik duyulacak. Yeniden Doğuş'un festivali, Alaçatı Ot Festivali’nde bu yıl sadece yerel lezzetler değil, depremlerden etkilenen 11 ilimizin, lezzetleri de yer alacak” şeklinde konuştu. 

OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞIZ

Zor günlerin ardından konserler ile herkese moral olacak olan festivalde, depremde acı kayıplar yaşayan sanatçı Karsu da yer alacak. Oran, “İlk gece Antakya Medeniyetler Korosu’nu konuk ediyoruz. 27 Nisan Perşembe akşamı açılış konserimizde depremde birçok üyesini kaybeden, Antakya Medeniyetler Korosu’nu konuk edeceğiz. 28 Nisan Cuma akşamı Karsu konseri olacak. Depremde çok sayıda akrabasını kaybeden Karsu gibi acının karşısında dimdik duran, yaraları sarmak için tüm kalbini ortaya koyan kadınlarımız en büyük gururumuz. Duman grubu güçlü enerjisiyle, müziğin iyileştirici gücüyle ruhumuzu iyileştirecek. El ele vererek iyileşeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında omuz omuza yürüyeceğiz. 100 yıldır yüzümüz hep aydınlanıyor çünkü Atamızın açtığı yolda yürüyoruz. Alaçatı Ot Şenliği’ne herkesi bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.


Antakya Medeniyetler Korosu


Karsu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.