TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de üretilen markalar nelerdir? Hangi markalar Türkiye’de montajlanıyor?

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon veya bilgisayar kampanyasına ilişkin yeni detaylar açıklandı. Kampanyanın yalnızca Türkiye’de üretilen ve Türkiye’de montajlanan markaları kapsayacağı ifade edildi. Peki Türkiye’de üretilen markalar nelerdir? Hangi markalar Türkiye’de montajlanıyor?

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 16:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye’de üretilen markalar nelerdir? Hangi markalar Türkiye’de montajlanıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon veya bilgisayar vereceğini açıklamıştı. O karara ilişkin yeni detaylara göre, bu kampanya yalnızca Türkiye’de üretilen ve Türkiye’de montajlanan ürünleri kapsayacak. İşte kampanya dahilinde olan o markalar…

Türkiye’de üretilen markalar nelerdir? Hangi markalar Türkiye’de montajlanıyor?

İddialara göre vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyası yürürlülüğe girdiği takdirde yalnızca aşağıda sıraladığımız markaları kapsıyor olacak.

Cep telefonu için geçerli olan markalar;

1.VİVO

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi ve tüketici elektroniği şirketi olup kamera teknolojileri ve yenilikçi tasarımlarıyla bilinir.

2.General Mobile

Türkiye merkezli bir akıllı telefon üreticisi olup orta segment ve uygun fiyatlı telefonlar sunarak dikkat çeker.

3. OMİX

Singapur merkezli teknoloji firması OMİX, 2021 yılında üst segmentteki teknolojik ürünlerini uygun fiyatlarla Türkiye pazarında sunmaya başladı.

4.XiAOMİ

Çin merkezli çok yönlü bir teknoloji şirketi olup akıllı telefonlarının yanı sıra akıllı ev ürünleri, giyilebilir cihazlar gibi alanlarda da faaliyet gösterir.

5.Reeder

Türkiye merkezli bir teknoloji şirketi. Akıllı telefonlar, tabletler ve aksesuarlar gibi ürünler sunar.

6. Samsung

Güney Kore merkezli çok büyük bir teknoloji şirketi olup akıllı telefonlarının yanı sıra televizyonlar, beyaz eşyalar gibi birçok alanda faaliyet gösterir.

7.Realme

Oppo'nun alt markası olarak kurulan bir akıllı telefon üreticisi olup genç kullanıcıları hedef alır ve uygun fiyatlı telefonlar sunar.

8.TECNO Mobile

Transsion Holdings'in bir markası olan TECNO, özellikle Afrika pazarında güçlü bir varlığa sahip olan akıllı telefon üreticisidir.

9.Casper

Türkiye merkezli bir teknoloji şirketi olup, bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar ve aksesuarlar gibi ürünler üretir.

10.TCL

Çin merkezli bir çok uluslu elektronik şirketi  olup televizyonlar, akıllı telefonlar ve diğer tüketici elektroniği ürünleri üretir.

Bilgisayar veya tablet için geçerli olan markalar;

1.Monster

Monster, oyun bilgisayarları ve aksesuarları üreten bir marka olup yüksek performanslı oyun dizüstü bilgisayarları ve masaüstü bilgisayarları ile tanınır. Oyuncular için güçlü donanım ve özelleştirme seçenekleri sunar.

2.Casper

Casper, Türkiye merkezli bir teknoloji şirketi olup, bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar ve diğer teknoloji ürünlerini üretir. Hem bireysel kullanıcılar hem de işletmeler için çeşitli teknoloji çözümleri sunmaktadır.

3.Vestel

Vestel, Türkiye merkezli bir tüketici elektroniği şirketi olup televizyonlar, beyaz eşyalar, tabletler, akıllı telefonlar gibi birçok farklı ürün kategorisinde faaliyet gösterir. Hem ulusal hem de uluslararası arenada bilinir.

Kampanyaya ilişkin diğer detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon veya bilgisayar/tablet vereceğini açıklamıştı. Vergisiz bilgisayar ve telefon kampanyasına ilişkin yeni detaylar açıklandı. Kampanyadan faydalanabilmek için karşılıyor olmanız gereken çeşitli ön koşullar bulunuyor. Buna göre; ilgili kampanyadan yalnızca ön lisans ve lisans programına kayıtlı olan öğrenciler faydalanabilecek. Bu kampanyadan yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere yararlanabilecek. Öğrenciler yalnızca belirli fiyat aralığında yer alan telefon ve bilgisayar modellerini tercih edebilecek. Ve satın alacakları cep telefonlarını kendi adlarına kayıtlı olan hatlar üzerine kayıt ettirme zorunlulukları bulunacağına dair çeşitli iddialar ortaya atıldı. Konuya ilişkin resmi bir açıklama ise henüz gelmedi.

ŞU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Uzmanından yapay zeka dolandırıcılığına karşı uyarı! Sosyal medyada o bilgileri paylaşmayın

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.